Probio Špalda loupaná BIO
Probio Špalda loupaná BIO
Ingredience
Pšenice špalda BIO.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Probio Špalda loupaná BIO - starší odrůda pšenky s vyšší nutriční hustotou
Probio Špalda loupaná BIO je již milénia stará obilnina, také známá jako pšenice špalda, i když od klasické pšenice se liší hned v několika ohledech. Hlavní rozdíl, který ocení každý strávník je vyšší nutriční hustota, kterou se špalda vyznačuje. Získáš z ní větší množství rostlinných bílkovin, ale hlavně minerálních látek a vitaminů skupiny B. Vlákniny má podobně jako klasická pšenka, na rozdíl od té se však lépe vstřebává do těla.
Špalda má mnoho použití, překrývajících se s jinými obilninami. Výtečná je osmažená na cibulce, jako příloha k masovým i nemasovým pokrmům, k obohacení salátů, zapékání nebo dokonce na domácí klíčení.
Probio Špalda loupaná BIO v bodech:
- obilnina připomínající pšenici
- vyšší nutriční hustota
- obsahuje vitaminy skupiny B
- jednodušeji stravitelná vláknina než v klasické pšence
- široké spektrum použití
- v BIO kvalitě
100 g | |
Energetická hodnota | 1530 kJ / 362 kcal |
Tuky | 4,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 61 g |
- z toho cukry | 4,8 g |
Vláknina | 9,5 g |
Bílkoviny | 15 g |
Sůl | 0 g |
Ingredience
Pšenice špalda BIO.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.