Tradiční americký salát coleslaw se obvykle připravuje z bílého zelí. Není to už ale trochu nuda? Přesně proto jsme si pro vás připravili jeho obměnu a použili zelí červené.
To mu dodá krásnou tmavě fialovou barvu, ale taky výraznější chuť. Skvěle se hodí k vepřovému a hovězímu masu. Místo si najde i ve vašem piknikovém koši, nebo ho můžete použít do sendvičů a jako základ dalších druhů salátů.
Postup
-
Nastrouhejte zelí a mrkev na nudličky, nakrájejte cibuli a vše promíchejte v jedné míse.
-
V menší misce potom smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, ocet a med, dokud se všechno hezky nespojí.
-
Přidejte směs s majonézou do mísy se zeleninou a promíchejte tak, aby bylo zelí s mrkví všude obalené zálivkou. Dochuťte solí a pepřem.
-
Nejlepší je nechat salát odležet, ideálně přes noc, aby se všechny chutě spojily dohromady.
-
No a můžete podávat, tak dobrou chuť!