Detox skladu! Před 3 hodinami jsme přidali do detoxu nový produkt s 22% slevou  

SciTec Nutrition 100% Casein Complex

SciTec Nutrition 100% Casein Complex - diskuze k produktu

Kaseinové proteiny

Scitec 100 % Casein Complex - směs kaseinových proteinů s postupným vstřebáváním a dlouhodobou účinností

100 % Casein Complex je směsí dominantní mléčné bílkoviny získané výhradně z kaseinových bílkovin. Kasein se vyznačuje vysokým obsahem esenciálních aminokyselin s rozvětveným řetězcem (BCAA) a velmi vysokým obsahem L-glutaminu (vyšším, než syrovátkové bílkoviny). L-glutamin je aminokyselinou, která má největší podíl v krvi. Bílkoviny, které 100 % CaseinComplex obsahuje, přispívají k nárůstu svalové hmoty, k jejímu udržování a také udržení zdraví kostí.* Bílkoviny pocházející z tohoto produktu jsou kompletními bílkovinami, neboť dodávají organizmu všechny potřebné aminokyseliny, které si organismu nedokáže sám vytvořit a je nutné je přijmout ze stravy (Histidin, Izoleucin, Leucin, Lyzin, Methionin, Fenylalanin, Treonin, Tryptofan, Valin). Naši formuli jsme obohatili o extra dávku L-glautaminu, Taurinu a trávicích enzymů Bromelainu a Papainu. 100 % CaseinComplex obsahuje také vápník, který přispívá k normálnímu metabolizmu, k normální činnosti svalů, k neurotransmisi, a také k udržování normálního stavu kostí.

Scitec 100 % Casein Complex v bodech:

  • protein s postupným vstřebáváním a dlouhodobou účinností
  • antikatabolický protein s postupným uvolňováním a pomalým trávením
  • vhodný protein před spaním
  • více než 77 % bílkovin v každé dávce

* Vědecky dokázané tvrzení Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA), povolené Evropskou komisí (EC).

Celkem dotazů Celkem dotazů
3
4 odpovědí
Kristýna
před 3 lety

Dobrý večer, mohu se zeptat, zda je tento kasein vhodný do diety? Dříve jsem užívala před spaním odtučněný tvaroh, ale kasein se mi zdá vhodnější.

Michal Hubík
Michal Hubík
Zákaznická podpora
před 3 lety

Ano, tento kasein je vhodný do diety, osobně bych ale raději volil čistý micelární kasein bez přídavku dextroźy a s lepšími nutričními hodnotami od TPW, MyProtein či Trec.

Lukáš Faltys
před 4 lety

Jaky je pomer kaseinu a mlecneho proteinu ve smesi?

Michal Hubík
Michal Hubík
Zákaznická podpora
před 4 lety

Přípravek obsahuje pouze kasein a to micelární a vápenatý, přičemž toho prvního jmenovaného musí být alespoň o gram více.

Lukáš
před 4 lety

Micelární kasein Stručně výroba micelárního kaseinu: Pasteritované mléko – mikrofiltrace – ultrafiltrace – bioaktivní koncentrát bílkoviny (MPC) s obsahem 80 – 100% micelárního kaseinu Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VELMI NÍZKÝ = vysoká biologická hodnota a využitelnost. Cena suroviny: VYSOKÁ (nevýhoda) Využití micelárního kaseinu: Funkční sportovní a doplňková výživa Kaseinát vápenatý, kaseinát sodný Stručně výroba kaseinátu vápenatého: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem vápenatým (hašené vápno = chemická denaturace) – sušení - kaseinát vápenatý. Stručně výroba kaseinátu sodného: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem sodným (louh = chemická denaturace) – sušení - kaseinát sodný. Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VYSOKÝ = podstatně nižší využitelnost a biologická hodnota ve srovnání s micelárním kaseinem. Cena suroviny: NÍZKÁ Původní využití kaseinátů: ◾Aditivum: Kaseináty se využívají zejména jako aditiva v různých potravinářských výrobách jako složky vázající vodu, jako emulgační a pěnotvorné prostředky. Legislativně však nejsou zařazeny mezi aditiva, tzn. nemají přiděleno číslo E a na výrobku se uvádějí celým názvem. ◾Lepidlo a pojivo: Kaseináty se využívají i pro výrobu lepidel a fólií aplikovaných na potraviny k ochraně proti vysychání, ztrátě aroma, přístupu kyslíku (ochrana před žluknutím). "Ekonomické" využití kaseinátů: ◾Fastfood: Kaseináty jsou také využívány k výrobě tzv. analogů tavených sýrů, tedy "levných náhražek" skutečných sýrů, které vypadají a chutnají obdobně, ale obsah skutečného sýra je v těchto produktech minimální, popřípadě nulový. Analog tavených sýrů jsou využíván zejména v rychlém občerstvení typu fastfood. Zde tyto výrobky zlevňují sortiment, protože cena 100% sýrů je podstatně vyšší. ◾Levná sportovní výživa (mass-marketing): Kaseináty jsou využívány ve sportovní a doplňkové výživě, všude tam kde je vyžadována nízká cena, protože cena bioaktivního micelárního kaseinu je podstatně vyšší.

Lukáš
před 4 lety

Micelární kasein Stručně výroba micelárního kaseinu: Pasteritované mléko – mikrofiltrace – ultrafiltrace – bioaktivní koncentrát bílkoviny (MPC) s obsahem 80 – 100% micelárního kaseinu Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VELMI NÍZKÝ = vysoká biologická hodnota a využitelnost. Cena suroviny: VYSOKÁ (nevýhoda) Využití micelárního kaseinu: Funkční sportovní a doplňková výživa Kaseinát vápenatý, kaseinát sodný Stručně výroba kaseinátu vápenatého: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem vápenatým (hašené vápno = chemická denaturace) – sušení - kaseinát vápenatý. Stručně výroba kaseinátu sodného: Pasterizované, odstředěné mléko – okyselení (kyselina sírová a chlorovodíková = chemická denaturace) – vzniká kyselý kasein - extrudace při 135° (speciální technologie, kdy se kasein odděluje za vysoké teploty a tlaku = tepelná denaturace) – neutralizace kaseinu hydroxidem sodným (louh = chemická denaturace) – sušení - kaseinát sodný. Stupeň denaturace (narušení struktury bílkoviny): VYSOKÝ = podstatně nižší využitelnost a biologická hodnota ve srovnání s micelárním kaseinem. Cena suroviny: NÍZKÁ Původní využití kaseinátů: ?Aditivum: Kaseináty se využívají zejména jako aditiva v různých potravinářských výrobách jako složky vázající vodu, jako emulgační a pěnotvorné prostředky. Legislativně však nejsou zařazeny mezi aditiva, tzn. nemají přiděleno číslo E a na výrobku se uvádějí celým názvem. ?Lepidlo a pojivo: Kaseináty se využívají i pro výrobu lepidel a fólií aplikovaných na potraviny k ochraně proti vysychání, ztrátě aroma, přístupu kyslíku (ochrana před žluknutím). "Ekonomické" využití kaseinátů: ?Fastfood: Kaseináty jsou také využívány k výrobě tzv. analogů tavených sýrů, tedy "levných náhražek" skutečných sýrů, které vypadají a chutnají obdobně, ale obsah skutečného sýra je v těchto produktech minimální, popřípadě nulový. Analog tavených sýrů jsou využíván zejména v rychlém občerstvení typu fastfood. Zde tyto výrobky zlevňují sortiment, protože cena 100% sýrů je podstatně vyšší. ?Levná sportovní výživa (mass-marketing): Kaseináty jsou využívány ve sportovní a doplňkové výživě, všude tam kde je vyžadována nízká cena, protože cena bioaktivního micelárního kaseinu je podstatně vyšší.

Novak
před 5 lety

Dobrý den chtel jsem se zeptat zda tento protein obsahuje laktozu ci lepek a nebo jestli je naprosto "cisty" a neobsahuje tyto látky :) dekuji za odpoved