Selské brambory

45 min.
Komentáře
Selské brambory
ilustrační foto, zdroj: delicious.com.au

Další české klasika, kterou si jednoznačně zamilujete. Zapečené brambory se slaninou a cibulí jsou velmi jednoduché, ale zato opravdu výborné jídlo!

1 porce obsahuje

  • 438 kcal
  • 52 g sacharidů
  • 26 g tuků
  • 11 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

  2. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.

  3. Na pánvi rozehřejte olej a na něm osmahněte slaninu, cibuli a česnek. Přidejte nakrájené brambory, kmín, majoránku, sůl a pepř a promíchejte. Přilijte vodu, zakryjte pokličkou a vařte na středním ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.

  4. V misce smíchejte mouku se smetanou na vaření a přidejte do hrnce s bramborami a slaninou. Vše promíchejte a vařte ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.

  5. A tadá - selské brambory se slaninou jsou hotové! Tak dobrou chuť!

Nákup použitých surovin pro recept

Použité produkty v receptu

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Zapečené hovězí tacos s guacamole

Zapečené hovězí tacos s guacamole

Patatas bravas: španělské pečené brambory

Patatas bravas: španělské pečené brambory

Zapečené těstoviny s trhaným kuřecím masem

Zapečené těstoviny s trhaným kuřecím masem

Zapečená kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a sýrem

Zapečená kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a sýrem

Francouzské brambory ze syrových brambor

Francouzské brambory ze syrových brambor

Zapečené papriky plněné mletým masem

Zapečené papriky plněné mletým masem

Zapečené batáty

Zapečené batáty

Zapečené brambory s brokolicí a krůtím masem

Zapečené brambory s brokolicí a krůtím masem

Zapečená bageta s kuřecím masem a domácí buffalo omáčkou

Zapečená bageta s kuřecím masem a domácí buffalo omáčkou

Zapečené plněné batáty s mletým hovězím masem, zeleninou a sýrem

Zapečené plněné batáty s mletým hovězím masem, zeleninou a sýrem

Zapečené plněné cukety s mletým masem

Zapečené plněné cukety s mletým masem

Zapečené slané palačinky se špenátem a sýrem

Zapečené slané palačinky se špenátem a sýrem

Zapečená vejce se šunkou a zeleninou

Zapečená vejce se šunkou a zeleninou

Melanzane alla parmigiana: italský zapečený lilek

Melanzane alla parmigiana: italský zapečený lilek

Smashed potatoes: pečené brambory ve slupce s bylinkovým dipem

Smashed potatoes: pečené brambory ve slupce s bylinkovým dipem