Sladkokyselá čína - FIT recepty

Jan Caha
Jan Caha před 9 lety
Sladkokyselá čína - FIT recepty

Čínské pokrmy jsou oblíbenou dietní stravou. Jako jedny z mála kombinují spoustu zeleniny, kuřecí maso a rýži. Dnes se podíváme na to, jak připravit vynikající sladkokyselou čínu.

1 porce obsahuje

  • 268 kcal
  • 14 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 31 g bílkovin

Na 1 porci

Postup

  1. Kuřecí prsa očistíme a omyjeme. Nakrájíme je na malé kostečky nebo proužky. Dáme si je do mísy, osolíme a opepříme. Na trošce olivového oleje orestujeme do doby, než zcela zbělají. Restujeme v pánvi Wok.

  2. V té době, kdy se nám restuje maso, připravíme papriky a omáčku. Papriky očistíme od středů se semínky, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky jako v případě kuřecích prsou. Do vroucí vody necháme rozpustit masox (1 kostku). Do dalšího hrnečku si připravíme sladkokyselou omáčku. Potřebujeme na ni: 1 polévkovou lžíci octa, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 lžičku cukru nebo umělé sladidlo a čajovou lžičku škrobu.

  3. Maso již máme orestováno, zalijeme rozpuštěným bujónem a přidáme nakrájenou papriku. Necháme dusit. Až zelenina změkne (cca 8-10 min.), přilijeme sladkokyselou omáčku a za stálého míchání necháme asi 3 min. povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. V našem případě to byla rýže Basmati. Na závěr zasypeme jarní cibulkou.

Poděkuj autorovi
3 lidé již poděkovali
Aktin Magnesium
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu