Šmajstrla Krupice pohanková - nejhruběji nadrcená pohanka do zavářek či polenty
Šmajstrla Krupice pohanková je nahrubo nadrcená pohanka z mechanicky loupaných krup s drsnou strukturou a vzdáleně oříškovou chutí. Šmajstrla provozuje obilný mlýn, který se soustřeďuje právě na výrobu a zpracování pohankových výrobků a proto patří jejich zpracování mezi ty nejkvalitnější v oboru.
Krupici z pohanky můžeš využít v široké škále způsobů. Jako základ ti poslouží do zavářek, polenty nebo kaše a vylepšíš s ní lívance, pudinky, moučníky i pomazánky. Díky hrubému opracování zůstávají v krupici také esenciální mikroživiny.
Šmajstrla Krupice pohanková v bodech:
- nahrubo nadrcená pohanka
- chutí lehce připomíná oříšky
- základ do zavářek, polenty nebo kaší
- zachovává si mikroživiny díky hrubému namletí