Tyhle pečené brambory obletěly celý internet, ale jsou opravdu tak moc dobré? Za mě jednoznačně ANO! Na přípravu jsou navíc neskutečně jednoduché a to křupání si nejde nezamilovat.
Abych dodala i nějaké bílkoviny, udělala jsem si k nim dip z řeckého jogurtu a bylinek.
Už jste tento recept vyzkoušeli?
1 porce obsahuje
- 162 kcal
- 26,3 g sacharidů
- 4,8 g tuků
- 6,4 g bílkovin
Na 2 porce
- 550 g nových brambor
- 15 g ghee
- 3 g mleté papriky
- 3 g granulované cibule
- 4 g Mořské soli - vločky
- 140 g odtučněného řeckého jogurtu
- 3 g granulovaného česneku
- 3 g himalájské soli
- 5 g bylinek
- Vilgain kečup bez cukru
Postup
-
Brambory pořádně umyjeme a dáme je uvařit do hrnce s čistou vodou.
-
Po uvaření brambory scedíme a na plechu s papírem na pečení je rozmáčkneme na placku, dnem sklenice - koukněte na video:).
-
Brambory potřeme rozpuštěným máslem Ghee, posypeme kořením a solí a dáme péct na 220 °C zhruba 50 - 60 minut.
-
Brambory servírujeme s dipem z jogurtu a bylinek nebo kečupem bez cukru.
Tak dobrou chuť!