Sonnentor Pepř bílý BIO
Sonnentor Pepř bílý BIO
Sonnentor Pepř bílý BIO je méně aromatická, ale o to ostřejší verze černého pepře, získávaného z pepřovníku černého
Sonnentor Pepř bílý BIO je méně aromatická, ale o to ostřejší verze černého pepře, získávaného z pepřovníku černého
Sonnentor Pepř bílý BIO je méně aromatická, ale o to ostřejší verze černého pepře, získávaného z pepřovníku černého. K získání bílého pepře se sklízí černé zcela zralé plody a poté jsou cca týden namočeny ve vodě. Mesocarp - vnější obal, se přitom rozpadne a oddělí se tím od endocarpu. Zatímco obal obsahuje především cukr a ovocné aromatické látky, je celková ostrost ukryta v endocarpu. Bílý pepř má příjemnou dřevitou chuť a můžeš použít úplně stejně jako pepř černý, jenom musíš počítat s tím, že jídlo bude o ždibec ostřejší a výraznější. Vyzkoušej ho do bílých omáček salátů, nebo do dresingů. Výborně se hodí i na drůbež a ryby. Přidávej ho až ke konci vaření.