Šťavnatý a vláčný dort díky tajné letní ingredienci

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před rokem
4
Šťavnatý a vláčný dort díky tajné letní ingredienci

Není to náhoda, že cuketa a jahody na zahrádkách sdílí stejnou sezónu. Dejte je dohromady s pomocí našeho receptu a uvidíte hned, jak jim to spolu sekne.

A co víc? Významnou část receptu tvoří cuketa, která dodá dortu vláčnost. Navíc je to díky ní vlastně takový salát :)

1 porce obsahuje

  • 232 kcal
  • 32 g sacharidů
  • 4 g tuků
  • 17 g bílkovin

Na 8 porcí

Na těsto
Na krém

Postup

  1. Šťavnatý a vláčný dort díky tajné letní ingredienciTroubu předehřejeme na 170 °C.

  2. Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní vodu.

  3. Vejce vyšleháme spolu se sladidlem do pěnové konzistence. Potom postupně zašleháme i připravenou cuketu.

  4. V jiné nádobě smícháme suché ingredience – mouku, proteinový prášek, kakao a prášek do pečiva.

  5. Suchou směs postupně vmícháme do té cuketové a vytvoříme řídké těsto. To přelijeme do formy vymazané pečícím papírem a pečeme zhruba 30 minut.

  6. Mezitím připravíme krém. Ve 300 ml mléka uvaříme pudink podle návodu. 

  7. Až pudink lehce vychladne, vmícháme do něj tvaroh a osladíme pomocí Flavour Drops.

  8. Do hotového krému přimícháme na plátky nakrájené jahody. 

  9. Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny a promažeme krémem. Přiklopíme a zbylý krém namažeme navrch. Ozdobíme podle vlastního gusta a dáme ztuhnout do lednice – ideálně přes noc.Šťavnatý a vláčný dort díky tajné letní ingredienci

  10. Než se do dortu pustíme, nasdílíme ho na Instagram s hashtagem #aktinreceptyŠťavnatý a vláčný dort díky tajné letní ingredienci

Poděkuj autorovi
8
Aktin Magnesium
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________