Šťavnatý a vláčný dort díky tajné letní ingredienci

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 5 měsíci
4
Šťavnatý a vláčný dort díky tajné letní ingredienci

Není to náhoda, že cuketa a jahody na zahrádkách sdílí stejnou sezónu. Dejte je dohromady s pomocí našeho receptu a uvidíte hned, jak jim to spolu sekne.

A co víc? Významnou část receptu tvoří cuketa, která dodá dortu vláčnost. Navíc je to díky ní vlastně takový salát :)

Budeme potřebovat:

Na korpus:

Na krém:

1562513785_a_3075.jpg

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170 °C.
  • Cuketu nastrouháme na jemno a vymačkáme z ní vodu.
  • Vejce vyšleháme spolu se sladidlem do pěnové konzistence. Potom postupně zašleháme i připravenou cuketu.
  • V jiné nádobě smícháme suché ingredience – mouku, proteinový prášek, kakao a prášek do pečiva.
  • Suchou směs postupně vmícháme do té cuketové a vytvoříme řídké těsto. To přelijeme do formy vymazané pečícím papírem a pečeme zhruba 30 minut.
  • Mezitím připravíme krém. Ve 300 ml mléka uvaříme pudink podle návodu. 
  • Až pudink lehce vychladne, vmícháme do něj tvaroh a osladíme pomocí Zero Drops.
  • Do hotového krému přimícháme na plátky nakrájené jahody. 
  • Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny a promažeme krémem. Přiklopíme a zbylý krém namažeme navrch. Ozdobíme podle vlastního gusta a dáme ztuhnout do lednice – ideálně přes noc.
  • Než se do dortu pustíme, nasdílíme ho na Instagram s hashtagem #aktinrecepty

Dobrou chuť!

1562784688_a_3075.jpg

Dort jsme naporcovali na 8 dílů. Na jeden vychází:

  • 232 kcal
  • 32 g sacharidů
  • 4 g tuku
  • 17 g bílkovin
1562784789_a_3075.jpg
1562784907_a_3075.jpg
Poděkuj autorovi
8 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku