Stracciatella roláda s nadýchaným těstem a bohatou krémovou náplní

Kristína Močková
Kristína Močková před 5 měsíci
2 minuty čtení
Stracciatella roláda s nadýchaným těstem a bohatou krémovou náplní

Svět není černobílý. Naštěstí. Ale roládě tahle barevná kombinace docela sluší, co myslíte? Navíc se peče jen 15 minut, takže nemusíte mít strach z času stráveného v kuchyni. Pak už stačí jen vychladit a vychutnat si, jak se vám nadýchané těsto s krémem doslova rozplývá na jazyku.  

Budeme potřebovat: 

1561735326_a_3045.jpg

Doba přípravy: 15 minut 
Doba pečení: 10 minut 

1561735387_a_3045.jpg

Postup:

  1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme je se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny. K žloutkům přimícháme prosetou mouku a kakao. Opatrně po částech přimícháme sníh z bílků.  
    1561735544_a_3045.jpg
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem (Tip: Plech můžeme lehce potřít olejem. Pečící papír se díky tomu na něj přilepí, bude držet na místě a nebude se smýkat). Pečeme 10 minut na 160 stupňů. 
    1561735599_a_3045.jpg
  3. Upečené těsto ještě teplé srolujeme a necháme vychladnout.  
  4. Na krém si smícháme mascarpone s tvarohem a dochutíme cukrem nebo sladidlem. Nakonec přimícháme asi 20 g hoblinek čokolády. 
    1561735724_a_3045.jpg
  5. Vychladlé těsto opatrně rozvineme, potřeme džemem a krémem. Opět ho srolujeme a necháme v ledničce ztuhnout pár hodin. Nakonec ozdobíme zbylou rozpuštěnou čokoládou a čokoládovými hoblinkami. 
1561735896_a_3045.jpg

Nezapomeňte se s námi podělit o vaše fotky pod #aktinrecepty :)

Roládu jsme rozkrájeli 21 kusů, z toho jeden má:

  • 116 kcal
  • 8,5 g tuku
  • 5,7 g sacharidů 
  • 4,1 g bílkovin
Poděkuj autorovi
44 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku