















Syrovátkový proteinový izolát
Syrovátkový izolát (WPI - Whey Protein Isolate) je syrovátkový protein vznikající procesem mikrofiltrace s obsahem 85–95 % bílkovin. Vyznačuje se nízkým obsahem tuků a sacharidů v porovnání s koncentrátem. U hydrolyzátu záleží na vstupním proteinu.
Proč sáhnout po syrovátkovém izolátu?
Díky svému složení představuje izolát nejčistší formu syrovátkového proteinu, přesto nepatří mezi příliš rozšířené proteiny. Mezi hlavní vlastnosti patří:
- vysoký obsah bílkovin,
- rychlé a bezproblémové trávení,
- ideální jako do předsoutěžní diety - nezvyšují příjem tuků a sacharidů,
- vysoká biologická hodnota bílkovin,
- přirozený obsah BCAA.
Syrovátkové izoláty jsou obecně vhodným proteinovým doplňkem i pro jedince s laktózovou intolerancí, vždy však záleží na individuální citlivosti. Způsob výroby a zbytkový vysoký obsah bílkovin jsou důvodem pro vyšší pořizovací cenu oproti koncentrátu. Nízký obsah sacharidů a tuků pak s sebou nese méně atraktivní chuť.
Vyzkoušej náš prémiový Grass‑Fed Whey Protein Isolate s minimem cukru nebo Clear Whey Isolate, osvěžující nápoj, který dá zapomenout na mléčnou chuť všech syrováktových proteinů. Unikátním produktem je Protein na pečení, který zajistí bílkovinami nabitou a vláčnou strukturu každého dezertu.