Připravte si kousek Asie během pár minut i u vás doma. Tento wrap vás okouzlí nejen svými barvami, ale především svou jednoduchostí a chutí. Teriyaki BBQ omáčka s medem maso příjemně osladí a v kombinaci s jemně kyselím zelím, mrkví a koriandrem polichotí vašim chuťovým pohárkům.
1 wrap obsahuje
- 628 kcal
- 76 g sacharidů
- 19 g tuků
- 34 g bílkovin
Na 3 porce
- 3 wrapy
- 300 g kuřecích prsou
- 100 ml teriyaki omáčky
- 100 ml zakysané smetany
- 150 g červeného zelí
- 2 mrkve
- 1 červená cibule
- koriandr
- 3 čajové lžičky sezamu
- sůl
- pepř
- šťáva z citrónu
- 1 čajová lžička řepkového oleje
Postup
-
Začneme masem, které nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Maso orestujeme na trošce oleje cca 5 minut. Poté přilijeme teriyaki omáčku a restujeme ještě další 3 minuty, aby se nám omáčka zredukovala. Hotové maso dáme stranou.
-
Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Červené zelí omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
-
Wrapy ohřejeme na suché pánvi z obou stran. Každý wrap potřeme lžící zakysané smetany, kterou trochu osolíme a opepříme. Dále přidáme hrst zelí, mrkve, cibule, zakápneme citronovou šťávou a na vrch naskládáme maso, které posypeme sezamovým semínkem a lístky koriandru.
-
Wrap zabalíme (můžeme si pomoci kouskem provázku, aby držel pohromadě) a servírujeme.Dobrou chuť.