Medvědí česnek je první jarní bylinnou. Pesto z něj je krásně zelené a chuťově výrazné. Uchovávejte jej v uzavíratelné sklenici, kde v lednici vydrží i pár týdnů.
1 porce obsahuje
- 569 kcal
- 67 g sacharidů
- 25 g tuků
- 35 g bílkovin
Na 3 porce
- 50 g medvědího česneku
- 100 g parmazánu
- 50 g kešu ořechů
- 250 g rýžových těstovin
- 350 g kuřecích prs
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 6 lžic olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
-
Medvědí česnek omyjte. Maso nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete.
-
Do menší nádoby dejte medvědí česnek, parmazán, ořechy, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a vše tyčových mixérem zmixujte do hladkého pesta.
-
V hlubší pánvi rozehřejte zbylý olivový olej, opečte na něm maso a odstavte.
-
Těstoviny uvařte podle návodu.
-
Smíchejte je s připraveným pestem, ozdobte je semínky, kuřecím masem a podávejte.
Dobrou chuť!