The ChilliDoctor Aji Amarillo chilli mash - jemně pálivá omáčka ze zářivě oranžových chilli papriček z Peru
The ChilliDoctor Aji Amarillo chilli mash jsou jemně pikantní chilli papričky pocházející z Peru se zářivě oranžovou barvou. Na těchto papričkách není ale nejzajímavější jejich barva nebo původ, je to hlavně netradiční a unikátní profil chuti odlišný od většiny dalších odrůd chilli s výraznými tóny manga a maracuji a vůní sladkých hroznů.
Hodí se hlavně do lehkých letních jídel, zeleninových salátů nebo pokrmů z kořenové zeleniny. Skvěle doplňují mořské plody, ryby nebo rizota. Čerstvé se používají na dochucení ovocné salsy nebo omáček. I jednoduchému jídlu dodají překvapivou a nečekanou chuť.
V Peru jsou tradičně přidávány do místních specialit, jako je např. jihoamerické rybí ceviche nebo peruánské dušené hovězí.
The ChilliDoctor Aji Amarillo chilli mash v bodech:
- omáčka z jemně pálivých chilli papriček z Peru
- netradiční chuťový profil tropického manga a maracuji
- ideální do lehkých letních jídel
- vhodné také pro chilli začátečníky (pouze 15 000 SHU)
- voní po hroznech