The ChilliDoctor Carolina Reaper Mash

The ChilliDoctor Carolina Reaper Mash
  • Fotografie 1

The ChilliDoctor Carolina Reaper Mash

1 hodnocení
5 / 5 Dokonalý produkt
100 %
Doporučuje
1 z 1 uživatelů
557
zobrazení
Tolik uživatelů si produkt prohlíželo

Paprička Carolina Reaper je zapsána v Guinessově knize rekordů, jako nejpálivější paprička na světě a je tak určena spíše pro otrlé chilli milovníky a vyznavače extrémů v gastronomii. Vy si ji její pálivost, a překvapivě i sladkou chuť s tóny čokolády, třešní a skořice, můžete užít ve formě omáčky, kterou nejlépe využijete v mexické či asijské kuchyni.

  Balení   Dostupnost Cena Počet kusů    
The ChilliDoctor Carolina Reaper Mash 100 ml
 
100 ml
  • Novinka
Skladem 5 ks   139 Kč
 

The ChilliDoctor Carolina Reaper Mash - chilli omáčka pro otrlé

Chilli paprička Carolina Reaper je opravdovým rekordmanem ve světe chilli. Se svou pálivostí, dosahující hodnoty až 2 200 000 SHU (Scoville Heat Units - Scovilleova stupnice pálivosti), je zapsána v Guinessově knize rekordů, jako nejpálivější paprička na světě. Svůj přívlastek reaper, neboli smrtka, má tak opravdu zasloužený, ale určitě se její konzumace v menším množství nemusíte bát. Její pálivost je sice extrémní, ale díky dlouhému chuťovému dozvuku si dosyta užijete nejen pálivost, ale překvapivě také sladkost. Za její pálivostí se skrývají podtóny čokolády, třešní a skořice. Pokud jste však dosud s tímto druhem neměli zkušenosti je dobré začít s dávkováním v opravdu malém množství, jelikož její pálivost neutlumíte ani mlékem, jako je tomu u jiných chilli papriček. 

Carolina Reaper Mash nalezne využití při dochucení jakýchkoliv jídel, které chcete přiostřit a zároveň zvýraznit chuť ostatních ingrediencí. Typicky jej lze využít v mexické a asijské kuchyni, které jsou proslavené svými pikantními pokrmy, v kterýchkoliv masových jídlech, do polévek, sals či omáček.

Papričky Carolina Reaper se vyznačují červenou barvou, zvrásněným povrchem s mnoha výrůstky a delší ostrou špičkou a bývají zhruba 4 cm široké a 3 cm dlouhé. Jedná se o hybridní papričku, která vznikla zkřížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera v Jižní Karolíně. Mash je výtažek z kůže, semínek a dužiny papriček Carolina Reaper, které se spolu se solí nechávají fermentovat po dobu 2 - 6 měsíců. K zastavení fermentace se může přidat ocet a tím končí výčet přísad, které jsou do výsledné směsi přidané.

The ChilliDoctor Carolina Reaper Mash v bodech:

  • extrakt z fermentovaných papriček Carolina Reaper
  • s extrémní pálivostí dosahující až 2 200 000 SHU
  • s překvapivě sladkou chutí a tóny čokolády, třešní a skořice
  • lze využít typicky v mexické a asijské kuchyni
Balení: 100 ml
  100 g
Energetická hodnota 162 kJ / 38 kcal
Tuky 0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,01 g
Sacharidy 6,4 g
- z toho cukry 4,7 g
Bílkoviny 1,7 g
Sůl 11,6 g

Ingredience:

Carolina Reaper papričky, sůl (12 - 15 %).

Původ: Taiwan.

Upozornění

  • Potravina.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Před použitím protřepejte.
  • Po otevření skladujte v temnu při teplotě do 10 °C.

Související produkty

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostatní také nakoupili

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recenze

Hodnocení celkem
5 / 5
1 hodnocení
Doporučuje
100 %
1 z 1 uživatelů