The ChilliDoctor Chipotle Mash

The ChilliDoctor Chipotle Mash - uživatelské recenze a hodnocení

Omáčky, dipy a pomazánky

The ChilliDoctor Chipotle Mash - chilli směs z uzených papriček Jalapeno

Pod pojmem Chipotle se skrývají uzené a usušené plně zralé papričky Jalapeno, které se udí na pekanovém dřevu, díky čemuž mají svoji tmavou barvu a výraznou kouřovou vůni a chuť spolu s tóny čokolády a ořechů. Chipotle Mash se vytváří fermentací Jalapeno papriček se solí po dobu 2 - 6 měsíců, do výsledného extraktu se může přidat ocet pro zastavení kvašení, ale nejsou již přidávány žádné další látky. Tento výsledný výtažek se vyznačuje intenzivní chutí a dá se využít k výrobě omáček, dipů, marinád k masu nebo do jakýchkoliv dalších pokrmů, které byste rádi ozvláštnili a přidali jim trochu na pikantnosti. Chipotle není příliš pálivá, její hodnota SHU se pohybuje v rozmezí 10 000 - 23 000 SHU (Scoville Heat Units - Scovilleova stupnice pálivosti) a je srovnatelná třeba s maďarskou feferonkou či s omáčkou Tabasco.

The ChilliDoctor Chipotle Mash v bodech:

  • extrakt uzených a fermentovaných papriček Jalapeno
  • s výrazně tmavou barvou a intenzivní, kouřovou vůní a chutí
  • vyrobeno pouze z chilli papriček, soli a octu
  • vhodné k výrobě omáček, dipů, marinád, či jako přísada do pokrmů
Hodnocení celkem
4.9 / 5
5 hodnocení
Doporučuje
100 %
5 z 5 uživatelů

Skvělá volba ke grilování nebo do jídel z mexické kuchyně

Jemná chuť a uzená vůně dělá z omáčky ideálního kandidáta na omáčku ke grilování. Je trošku slanější, takže je třeba s tím počítat. Omáčka poslouží skvěle i jako základ do plněných tortill, tacos nebo burrito. Osobně se mi nejvíce hodí právě do mexické kuchyně.

Přínosná recenze?

Výborné

Do diety ale i běžného jídelníčku naprosto super. Skvělá vůně uzení, akorat pálivost . Proste top

Přínosná recenze?

Nejvíce chutná k hovězímu :-) jemně pálivá, chutná po uzeném

Přínosná recenze?