The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash - pyré vzniklé fermentací oblíbených chilli papriček
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash, čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Použít je můžeš k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.
Běžná pálivost Jalapeno se pohybuje okolo 8 000–10 000 SHU, slabší druhy mohou mít i pouhých 2 500 SHU. Vzhledem k tomu, že tato paprička se objevuje úplně všude – od nejrůznějších omáček až po burgery nebo pizzy – je pro některé vrcholnou zkušeností s chilli a považují ji za "pekelně" pálivou. V porovnání s ostatními papričkami na Scovilleho stupnici má však pořádně co dohánět. Zelené Jalapeño jsou papričky nedozrálé. Jsou více pálivé a déle vydrží. Také proto na ně v čerstvé podobě narazíš častěji, než na ty červené.
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash v bodech:
- fermentované pyré z Jalapeno chilli papriček
- vyrobeno z nedozrálých, zelených Jalapeno, které jsou pálivější
- bez přidaných konzervantů a dochucovadel
- vhodné do omáček, sals, dipů
100 ml | |
Energetická hodnota | 199 kJ / 47 kcal |
Tuky | 0,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,01 g |
Sacharidy | 6,8 g |
- z toho cukry | 4,3 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sůl | 11,6 g |
Ingredience
Jalapeno chilli papričky, sůl 10‑14%, kyselina octová 3 %.
Upozornění
- Potravina.
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Před použitím protřepejte.
- Po otevření skladujte v temnu při teplotě do 10 °C.