Tip na zdravou večeři: pečené batátové lodičky

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová Poprvé publikováno 2. 4. 2019
Aktualizováno 21. 5. 2019
2 minuty čtení
Tip na zdravou večeři: pečené batátové lodičky
7

Patříte i vy mezi ty, co denně tlačí vajíčka na všechny možné i nemožné způsoby? 

Věříme, že vás potěšíme, když se pokusíme vnést trochu šmrncu do vašeho všedního jídelníčku. Tyto pečené batátové lodičky mají všechno. Jsou zdravé, výživné, a navíc na talíři dobře vypadají. 

Budeme potřebovat:

  • 1 upečenou batátu 
  • 2 vejce 
  • 20 g prosciutta
  • 20 g cheddaru
  • sůl, pepř, oblíbené bylinky

Postup:

  • Nejprve si upečeme batátu na 200 °C po dobu zhruba 45 minut. 
  • Upečenou batátu překrojíme na dvě poloviny, které pomocí čajové lžičky vydlabeme do tvaru lodiček (jedna naše lodička má cca 160 g). 
1553937300_a_2509.jpg
  • Do každé lodičky dáme plátek prosciutta, vyklepneme vejce, ochutíme kořením a bylinkami a posypeme sýrem. Dáme péct na dalších 10–15 minut, než se vajíčko udělá. 
1553937316_a_2509.jpg
1553937346_a_2509.jpg

Dobrou chuť! 

Na jednu porci vychází:

  • 510 kcal
  • 60 g sacharidů
  • 18 g tuku 
  • 27 g bílkovin
1553937742_a_2509.jpg
1553937754_a_2509.jpg
Byl ti článek užitečný?
👍 Jo, super! 👎 Bohužel ne

Diskuze k článku