Třtinový cukr

Produktů: 6
Řazení
:
Nejlevnější
Bio Nebio Surový přírodní třtinový cukr
Bio Nebio Surový přírodní třtinový cukr
500 g
32 Kč
(6 Kč / 100 g)
Vilgain Třtinový cukr hnědý
Vilgain Třtinový cukr hnědý ⁠–⁠ přírodní sladidlo ze třtiny bez aditiv
500 g
45 Kč
(9 Kč / 100 g)
Vilgain Třtinový cukr zlatý
Vilgain Třtinový cukr zlatý ⁠–⁠ přírodní sladidlo ze třtiny bez chemických přísad
500 g
45 Kč
(9 Kč / 100 g)
Vilgain Třtinový cukr zlatý moučka
Vilgain Třtinový cukr zlatý moučka ⁠–⁠ přírodní sladidlo s vysokým obsahem melasy, sladce karamelové chuti a zlaté barvy, nerafinovaný, bez barviv
500 g
49 Kč
(10 Kč / 100 g)
Allnature Třtinový cukr nerafinovaný RAW
Výhodná cena
Allnature Třtinový cukr nerafinovaný RAW
1000 g
17
60 Kč
(6 Kč / 100 g)
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr MUSCOVADO
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr MUSCOVADO
1000 g
82 Kč
(8 Kč / 100 g)

Přírodní hnědý cukr

Třtinový cukr se vyrábí lisováním cukrové třtiny a následnou krystalizací přefiltrované třtinové šťávy. Vyznačuje se přirozeným obsahem melasy, která se při výrobě částečně odděluje pro další účely, a výsledná hnědá barva tak závisí na podílu melasy v třtinovém cukru. Do kategorie třtinového cukru se řadí také panela, u níž je ale přirozený obsah melasy zachován.

Třtinový cukr je vyhledávanou alternativou klasického bílého řepného cukrujemnou karamelovou chutí. Jako sladidlo se používá při přípravě dezertů, sladkých pokrmů nebo nápojů. Z nutričního hlediska se však od klasického bílého cukru téměř neliší.

Každý hnědý cukr však nelze považovat za třtinový. Kvůli rozšířené poptávce po hnědém cukru dochází často k dobarvování bílého řepného cukru karamelovým sirupem či melasou.

Zobrazit více Zobrazit méně

Mohlo by tě také zajímat