Jidáše patří k tradičnímu velikonočnímu pečivu, které se podává na zelený čtvrtek. Pojďte vyzkoušet naši odlehčenou verzi z tvarohu. Zaručeně si na ní pochutnáte a také vám dodá pěknou dávku bílkovin.
1 porce obsahuje
- 352 kcal
- 40 g sacharidů
- 15 g tuků
- 16,6 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 vejce
- 1 balení hrudkovitého tvarohu
- 30 g kokosového oleje
- 150 g hladké mouky
- 2 špetky soli
- 1 balení vanilkového cukru
- 20 g xylitolu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
Postup
-
Připravíme si všechny suroviny.
-
Do misky dáme hrudkový tvaroh (díky němu do těsta nemusíme dávat tolik mouky), vejce, cukr, rozpuštěný olej a ostatní sypké suroviny.
-
Vše spolu dobře uhněteme rukou, až vznikne kompaktní a nelepivé těsto. Nemícháme moc dlouho, jinak budeme muset přidat více mouky.
-
Z těsta vyválíme válec na pomoučeném vále a rozdělíme ho na 4 stejné části.
-
Každou část uválíme do hada a zatočíme do různých tvarů. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme vejcem. Pečeme na 180 °C 25‑30 minut.
-
Po vychladnutí potřeme máslem, džemem nebo přelijeme medově hustým jahodovým prebiotic toppingem. Tak dobrou chuť!