Vilgain 80% lámaná tmavá čokoláda – poctivá čokoláda "bean to bar" bez sójového lecitinu
Vilgain 80% lámaná tmavá čokoláda - kousky čokolády z nejvzácnější odrůdy kakaa s bohatou krémovou chutí bez hořkosti
Vilgain 80% lámaná čokoláda jsou lahodné kousky čokolády s minimálně 80% obsahem kakaové sušiny. Skvěle se hodí k přímé konzumaci nebo také jako ingredience na vaření a pečení.
Bean to bar - pečlivě vybrané kakaové boby s jasným původem
Označení “bean to bar” znamená, že čokoláda je vyrobena z kakaových bobů, které jsou pečlivě vytřízeny, zbaveny slupek, opraženy, namlety do jemné textury a nakonec vylity do podoby finálního výrobku. Nejedná se o masovou produkci, která často využívá už předpřipravenou čokoládu s nejasným původem a kvalitou, která se jen roztopí a přetvoří do tabulky čokolády.
Kakaové boby jsou single origin a pochází z Venezuely přímo od tamních farmářů. Následný proces zpracování pak probíhá v České republice, kde je čokoláda ručně balená. Celou cestu od kakaových bobů až po výslednou čokoládu má v rukou jeden výrobce bez jakýchkoliv mezičlánků. Díky tomu jsme schopni garantovat maximální a stabilní kvalitu produktu.
Nejvzácnější odrůda Criollo
Criollo je nejvíce ceněná odrůda, která však tvoří méně než 5 % světové produkce kakaa. Tyto kakaovníky jsou totiž velmi náročné na pěstování. Kvalita jejich bobů je ale s klasickými odrůdami nesrovnatelná. Mají bohatou krémovou chuť bez hořkosti a s pestrou škálou ovocných, oříškových a kořeněných chuťových tónů. Pro příjemně sladkou chuť jsme přidali kokosový cukr.
Bez aromat a sójového lecitinu
Běžné čokolády obsahují emulgátor sójový lecitin, který však snižuje zastoupení kakaové složky. Další častou látkou je vanilkové aroma, které u méně kvalitních bobů zlepšuje chuť a maskuje jejich hořkost. Ani jednu z těchto látek v naší čokoládě nenajdeš.
Vilgain 80% lámaná tmavá čokoláda v bodech:
- minimálně 80 % kakaové sušiny
- bean to bar - celý proces výroby v rukou jednoho výrobce
- single origin
- poctivá česká výroba s ručním balením
- pečlivě vybírané kakaové boby z Venezuely
- nejvzácnější odrůda Criollo
- bohatá krémová chuť bez hořkosti
- pestré ovocné, oříškové a kořeněné chuťové tóny
- bez sójového lecitinu a vanilkového aroma
100 g | |
Energetická hodnota | 2370 kJ / 566 kcal |
Tuky | 46 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 27 g |
Sacharidy | 18,4 g |
- z toho cukry | 17,5 g |
Vláknina | 19 g |
Bílkoviny | 9,1 g |
Sůl | 0,01 g |
Ingredience
Kakaové boby, kokosový cukr.
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy mléka a skořápkových plodů.
Země původu: Venezuela. Vyrobeno v České republice.
Upozornění
- Potravina, s cukrem.
- Skladujte v suchu, chladu a chraňte před přímým slunečním zářením.
- Vilgain s.r.o. (dříve Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dříve Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Ič 29269555.