Vilgain Čekankový sirup ⁠–⁠ přírodní sladidlo s vlákninou a minimem cukru

Vilgain Čekankový sirup ⁠–⁠ přírodní sladidlo s vlákninou a minimem cukru

Doslaď si jídlo i pití přírodně a nízkokaloricky

Sirup z kořene čekanky je oproti jiným sirupům výjimka v mnoha ohledech. Vyrábí se šetrnou metodou z kořene čekanky, má příjemně sladkou chuť a hustou konzistenci. Oproti cukru nebo jiným sirupům je vhodný na každodenní slazení i do diety a neobsahuje žádná přidaná sladidla ani barviva.

Sirup (skoro) bez cukru? Přesně tak

Žádná magie to není. Takový je jednoduše sirup z čekankového kořenu. Obsahuje jen 6 % cukru (a je tak vhodný i pro lidi s diabetem 1. a 2. typu), hodně vlákniny a nízký glykemický index, takže po jeho konzumaci nedojde k rapidnímu zvýšení krevního cukru. Díky tomu nebudeš mít za chvíli zase hlad.

Pouze 162 kcal na 100 g

Vhodný i pro lidi s cukrovkou

Nízký glykemický index (GI < 5)

69 % vlákniny pro lepší zažívání

Vysoký obsah prebiotické vlákniny (inulinu) prospívá trávicímu systému. Inulin se totiž nevstřebává v tenkém střevě, ale putuje až do tlustého střeva, kde slouží jako prebiotikum – potrava pro prospěšné bakterie.
Se zdravým trávicím traktem se pojí plno dalších zdravotních benefitů i optimální vstřebatelnost živin z potravy.

Efektivní metoda výroby zajistí kvalitnější sirup

Náš čekankový sirup se vyrábí enzymatickou hydrolýzou. Ta zaručuje konzistentní vysokou kvalitu a také hladší konzistenci oproti běžné výrobě pražením.

1. Mytí a krájení čekankových kořenů

2. Rozštěpení inulinu za pomoci enzymů na fruktózu a glukózu

3. Filtrace a koncentrace pro hustou sirupovou konzistenci

Funkčnější a univerzální sladidlo nenajdeš

Díky své sladké chuti, a přitom vynikajícím nutričním hodnotám, je čekankový sirup naprosto fenomenální sladidlo do každé kuchyně. Přidej ho do ranní kávy, při pečení zdravých dobrot, do omáček nebo kamkoliv jinam.

Porovnej si náš čekankový sirup
s běžným agávovým

Vilgain Čekankový sirup Běžný agávový sirup
Původ
Původ
Kořen čekanky Míza rostliny agáve
Hlavní složka
Hlavní složka
Inulin (prebiotická vláknina) Fruktóza (cukr)
Chuť
Chuť
Jemně sladká, méně intenzivní Velmi sladká, intenzivní
Glykemický index
Glykemický index
Nízký Nízký
Obsah sacharidů
Obsah sacharidů
Přibližně 6 g / 100 g Přibližně 76 g / 100 g
Obsah vlákniny
Obsah vlákniny
Přibližně 65 g / 100 g 0 g
Energetická hodnota
Energetická hodnota
Přibližně 160 kcal / 100 g Přibližně 310 kcal / 100 g
Koupit

Ingredience

Extrakt z kořene čekanky 100 %.

Země původu: EU.

Kalorické tabulky

100 g
Energetická hodnota
654 kJ / 162 kcal
Tuky
0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
6 g
- z toho cukry
6 g
Vláknina
69 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0 g
Balení: 350 g
Balení: 700 g

Upozornění

  • Stolní sladidlo na bázi čekanky.
  • Uchovávejte na chladném a suchém místě.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inspiruj se recepty s tímto produktem

Perníkové ovesné sušenky

Perníkové ovesné sušenky

Proteinové lívance s borůvkami

Proteinové lívance s borůvkami

Mini cottage cheesecake

Mini cottage cheesecake

Ovocné proteinové nanuky

Ovocné proteinové nanuky

Domácí proteinový nanuk s borůvkami

Domácí proteinový nanuk s borůvkami

Související produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní také nakoupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
602 hodnocení

Super produkt

Je skvělý!

Velmi chutny

Moc fajn produkt

2
zodpovězené dotazy
Kolik fruktózy a glukózy je v Vilgain čekankovém sirupu na 100 g? A kolik inulinu?
Pokud dojde k enzymatickému štěpení inulinu na fruktózu a glukózu, pak v konečném produktu, sirupu, již není žádný inulin, ale fruktóza a glukóza. Vidím to správně? A těch 69 gramů vlákniny na 100 gramů sirupu se neskládá z inulinu, že?!