Vilgain Kakaové boby drcené neslazené BIO – dochuť si jídla kvalitními boby z ekologického zemědělství
Obsahují minimum cukru (1,5 g / 100 g), takže jsou přirozeně nahořklé. Vynikají chuťovými tóny medu, karamelu, ovoce a vanilky. Jsou sice drobné, ale dokáží nadělat pořádnou parádu: jsou bohaté na kvalitní tuky a bílkoviny (12 %) – živiny, které mimo jiné pomáhají podporovat pocit sytosti.
Mimo to skrývají poctivou porci minerálních látek (železo, hořčík, fosfor, zinek, mangan, měď) a antioxidantů (epikatechin, katechin a prokyanidiny), které tvůj organismus chrání před oxidačním stresem. Zároveň napomáhají proti zánětům a onemocněním (zejména těm kardiovaskulárním) i k stabilnější hladině cukru v krvi.
Nejvzácnější odrůda Criollo
Naše kakaové boby jsou z ceněné odrůdy Criollo. Ta tvoří méně než 5 % světové produkce. Pěstovat ji je ohromně náročné, kvalita jejich bobů je ale s klasickými odrůdami nesrovnatelná. Vtáhnou tě svou bohatou krémovou chutí bez hořkosti s pestrou škálou ovocných, oříškových a kořeněných chuťových tónů. Pochází z ekologického zemědělství od lokálních zemědělců z Peru.
Hodí se výborně tam, kam oříšky. Na ranní kaše, do dezertů, posypat na zmrzlinu, přimíchat do smoothie... Dodají křupavost, čokoládovou chuť a mikroživiny i antioxidanty. Opravdu kvalitní zpestření tvého jídelníčku.
Vilgain Kakaové boby drcené neslazené BIO v bodech:
- raw - nepražené
- s tóny medu, karamelu, dozrávajících fíků, mléčné pěny, sušeného ovoce, ořechů či vanilky
- vhodné do dezertů, posypat na zmrzlinu, do smoothie nebo kaší
- od lokálních zemědělců z Peru