Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO – flavonoidy, antioxidanty a bohatá čokoládová chuť
Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO – flavonoidy, antioxidanty a bohatá čokoládová chuť
Ingredience
100 % kakaový prášek.
Obsah kakaového másla: 20 - 22 %.
Země původu: Dominikánská republika.
Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO - raw a s bohatou a přirozenou chutí kakaa
Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO je vyroben z organických kakaových bobů pocházejících z Dominikánské republiky. Při pěstování se nepoužívají pesticidy a sušení probíhá na slunci. Boby jsou následně fermentovány tradičním způsobem.
Nealkalizované kakao
Při alkalizaci dochází k výrazné degradaci prospěšných látek, které jsou přirozeně obsažené v kakaových bobech. Nealkalizovaný typ kakaa si zachovává především silné antioxidanty flavonoidy. Ty působí antibakteriálně, podporují tvorbu hormonů a pomáhají udržovat elasticitu krevních cév, což přispívá k normálnímu krevnímu oběhu.
Alkalizace je chemický proces, který se používá zpravidla u méně kvalitních kakaových bobů a při masové výrobě, jelikož snižuje hořkost a potlačuje kyselost. Alkalizovaná kakaa pak v podstatě chutnají všechna stejně.
Bohatá kakaová chuť i vůně
Nealkalizované kakao je přirozeně mírně kyselé a zachovává si bohaté a komplexní aroma mateřských kakaových bobů.
Skvělé na vaření a pečení
Kakaový prášek má druhý nejvyšší stupeň obsahu kakaového másla (20 - 22 %), takže je vhodný i pro ty nejnáročnější milovníky kakaa. Skvěle se hodí k přípravě kakaových nápojů, na vaření i pečení. Má tmavou barvu a velmi dobře barví těsto.
Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO v bodech:
- 100% certifikované BIO kakaové boby
- z kakaovníku pravého z Dominikánské republiky bez použití pesticidů
- vysoký obsah účinných antioxidantů
- bohatá a komplexní kakaová chuť i aroma
- 20 - 22 % obsahu kakaového másla
- skvělé na vaření a pečení
100 g | |
Energetická hodnota | 1705 kJ / 408 kcal |
Tuky | 21 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12,5 g |
Sacharidy | 12,5 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 40 g |
Bílkoviny | 22 g |
Sůl | 0,3 g |
Ingredience
100 % kakaový prášek.
Obsah kakaového másla: 20 - 22 %.
Země původu: Dominikánská republika.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu a mimo přímé sluneční záření.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.