Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO ⁠–⁠ flavonoidy, antioxidanty a bohatá čokoládová chuť

Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO ⁠–⁠ flavonoidy, antioxidanty a bohatá čokoládová chuť

Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO - raw a s bohatou a přirozenou chutí kakaa

Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO je vyroben z organických kakaových bobů pocházejících z Dominikánské republiky. Při pěstování se nepoužívají pesticidy a sušení probíhá na slunci. Boby jsou následně fermentovány tradičním způsobem.

Nealkalizované kakao

Při alkalizaci dochází k výrazné degradaci prospěšných látek, které jsou přirozeně obsažené v kakaových bobech. Nealkalizovaný typ kakaa si zachovává především silné antioxidanty flavonoidy. Ty působí antibakteriálně, podporují tvorbu hormonů a pomáhají udržovat elasticitu krevních cév, což přispívá k normálnímu krevnímu oběhu.

Alkalizace je chemický proces, který se používá zpravidla u méně kvalitních kakaových bobů a při masové výrobě, jelikož snižuje hořkost a potlačuje kyselost. Alkalizovaná kakaa pak v podstatě chutnají všechna stejně. 

Bohatá kakaová chuť i vůně

Nealkalizované kakao je přirozeně mírně kyselé a zachovává si bohaté a komplexní aroma mateřských kakaových bobů.  

Skvělé na vaření a pečení

Kakaový prášek má druhý nejvyšší stupeň obsahu kakaového másla (20 - 22 %), takže je vhodný i pro ty nejnáročnější milovníky kakaa. Skvěle se hodí k přípravě kakaových nápojů, na vaření i pečení. Má tmavou barvu a velmi dobře barví těsto.

Vilgain Kakaový prášek plnotučný nealkalizovaný BIO v bodech:

  • 100% certifikované BIO kakaové boby
  • z kakaovníku pravého z Dominikánské republiky bez použití pesticidů
  • vysoký obsah účinných antioxidantů
  • bohatá a komplexní kakaová chuť i aroma
  • 20 - 22 % obsahu kakaového másla
  • skvělé na vaření a pečení
Balení: 150 g
100 g
Energetická hodnota1705 kJ / 408 kcal
Tuky21 g
- z toho nasycené mastné kyseliny12,5 g
Sacharidy12,5 g
- z toho cukry0 g
Vláknina40 g
Bílkoviny22 g
Sůl0,3 g

Ingredience

100 % kakaový prášek.

Obsah kakaového másla: 20 - 22 %.

Země původu: Dominikánská republika.

Upozornění

  • Potravina.
  • Skladujte v suchu a mimo přímé sluneční záření.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________ __________

Související produkty

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________

Ostatní také nakoupili

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________