Vilgain Kampot Pepper mix – směs ručně sbíraných prémiových kampotských pepřů
Vilgain Kampot Pepper mix – směs ručně sbíraných prémiových kampotských pepřů
Směs kvalitního černého, červeného a bílého pepře.
Směs kvalitního černého, červeného a bílého pepře.
Vilgain Kampotský pepř patří mezi nejlepší pepře na světě. Pochází ze stejnojmenné oblasti poblíž Thajského zálivu, který je specifický dusným klima těžké hlinité půdy. Tato kombinace vytváří dokonalý základ pro výslednou kvalitu pepře. Pěstování se provádí tradičně ručně a bez použití umělých hnojiv a pesticidů.
Černý kampotský pepř se získává z plodů ještě zeleného pepře. Po sklizni se zrna suší na slunci a fermentační proces způsobí zčernání bobulí. Následuje pečlivý ruční výběr, aby zbyly jen ty nejkrásnější bobule. Pro černou verzi kampotského pepře je charakteristická příjemná, mohutná kořenitost s nádechem máty a eukalyptu.
Červený kampotský pepř je velmi náročný na produkci, jen velmi málo nejlepších farmářů dokáže tento druh vypěstovat. Pochází ze stejné rostliny jako černý pepř, ale díky vysokému stupni zralosti je obzvláště aromatický a téměř ovocný, se silnou štiplavostí.
Bílý kampotský pepř je delikátní druh pepře, který se jako jeden z mála získává z plně zralých červených zrn, zbaven slupky a sušen na kambodžském slunci. Má jemné aroma s tóny mentolu, citrusů a eukalyptu.