Vilgain Meruňky lyofilizované - příjemně sladké a křupavé plátky bez jakýchkoliv aditiv
Chutnají jako čerstvé a pěstují se bez chemických postřiků, hnojiv a pesticidů. Zvládnou ti vyladit každé sladké jídlo či dezert jak chuťově, tak i náloží vitaminů, které se díky sušení mrazem neničí.
Prudké zmražení zachová vůni, chuť i obsah vitaminů a minerálních látek
Jak takový proces lyofilizace vlastně funguje? Meruňky nebo jiné ovoce (dokonce i zelenina) jsou vystaveny vysokým stupňům mrazu a poté pomalu vysušovány ve vakuu, čímž se kompletně zbaví vody. Tímto procesem ovoce získá svou typickou lehkost, zachová si svou barvu, vůni i chuť. Mimo to je ovoce nabité vitaminy, které jsou zachovány jako u ovoce čerstvého, protože na něj nijak nepůsobí teplo. Meruňky mezi ovocem vynikají mimořádným obsahem vitaminu A a podobně jako většina dalších ovocí nezůstávají pozadu ani obsahem vitaminu C. V nižší míře v nich najdeš také měď, hořčík, mangan, vitaminy skupiny B nebo vitamin K.
Vyšperkování kaší, jogurtů, müsli, zdobení dezertů či náhrada čerstvého ovoce? Tohle všechno lyo ovoce zvládne
Ovoce sušené mrazem můžeš použít kdekoliv, kde používáš ovoce čerstvé. Můžeš si s ním nazdobit a dochutit kaši, jogurt, müsli s mlékem, nebo smoothie. Velice oblíbené je také pro cukráře, jelikož se s ním dají jednoduše a efektivně zdobit dezerty. Meruňky se dají použít vcelku nebo je můžeš rozdrolit mezi prsty - díky dokonalému vysušení vytvoříš jemný meruňkový prášek. Lyofilizované meruňky má ještě jednu skvělou vlastnost - jakmile jej namočíš do vody, opět nabobtná a získá svou původní velikost, strukturu a budou k nerozeznání od klasického čerstvého ovoce.
Vilgain Meruňky lyofilizované v bodech:
- meruňky sušené mrazem
- zachování barvy, vůně i chuti
- zachování obsahu vitaminů a minerálních látek
- k dochucení kaší, jogurtu, müsli, či smoothie
- možné použít jako klasické čerstvé ovoce