Vilgain Ovesná mouka BIO - mouka s vynikající chutí a mnoha možnostmi využití
Miluješ-li jemnou, lehce oříškovou chuť ovesných vloček, Vilgain Ovesná mouka BIO nesmí za žádnou cenu ve tvé kuchyni chybět. Můžeš ji použít k přípravě slaných i sladkých jídel, k zahuštění polévek, omáček či pomazánek, nebo k samotnému pečení. Vyzkoušej z ní třeba lahodné ovesné lívance, polité oblíbeným oříškovým krémem, upéct zdravou ovesnou buchtu či sušenky, nebo to zkus na slano a upeč si ovesný chleba!
Oves je bohatý na vitaminy a minerální látky jako fosfor, železo a vitamin B1. Taktéž disponuje perfektním nutričním složením, obsahuje dvakrát více zdravých tuků, než pšenice, více stravitelných bílkovin, sacharidů a velké množství vlákniny, která zaručí delší pocit sytosti.
Naše mouka je získávána z ovsa, který je pěstován v ekologickém zemědělství a díky tomu si nese certifikát BIO kvality. Vzhledem k tomu, že zrna ovsa jsou při mletí na mouku využita celá, výsledná mouka je celozrnná a obsahuje mnohem více minerálních látek, vitaminů a vlákniny, než mouka bílá.
Vilgain Ovesná mouka BIO v bodech:
- ovesná celozrnná mouka
- vhodná k přípravě slaných i sladkých jídel
- vhodná k zahuštění, pečení sladkých koláčů, lívanců, sušenek, i chleba
- k výrobě mouky se využívají celá zrna
- BIO certifikace