Vilgain Špaldová mouka BIO - mouka s oříškovou vůní z nešlechtěné pšenice špaldy
Pokud jsi zvyklý/á na běžnou pšeničnou mouku, její chuť a vlastnosti, ale chceš vyzkoušet alternativní variantu, která má výraznější chuť a oříškovou vůni, pak je pro Tebe Vilgain Špaldová mouka BIO skvělou volbou.
Špaldová mouka se vyrábí z pšenice špaldy, která neprošla šlechtěním, tak jako jiné obiloviny, a proto si neustále zachovává svůj vysoký obsah vlákniny, hořčíku, zinku, fosforu a vápníku.
Se špaldovou moukou můžeš pracovat jako s běžnou moukou. Můžeš jí zcela nahradit obyčejnou mouku, případně ji ve vhodném poměru namixovat s jinou moukou. Hodí se do každé kuchyně, k přípravě slaných i sladkých jídel, k zahuštění polévek, omáček či pomazánek, nebo k přípravě těst na pečivo, chleba, ale i koláčů, lívanců, palačinek a dalších sladkých dobrot.
Vilgain Špaldová mouka BIO v bodech:
- 100% mouka ze pšenice špaldy
- mouka s výraznější chutí a oříškovou vůní
- výborná jako náhrada běžné mouky
- vhodná k přípravě slaných i sladkých jídel
- vhodná k zahuštění, pro přípravu těst na pečivo i moučníky
- BIO certifikace