Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO ⁠–⁠ čerstvá mouka z ekologického zemědělství, s vysokým obsahem vlákniny, díky špaldě lépe stravitelná

Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO ⁠–⁠ čerstvá mouka z ekologického zemědělství, s vysokým obsahem vlákniny, díky špaldě lépe stravitelná

Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO - starobylá pšenice s hutnější strukturou a lehce oříškovou chutí

Ideální parťák pro všechny, co rádi pečou? Co třeba celozrnná špaldová mouka? Špalda je starší odrůda moderní pšenice, která se pyšní lehce výraznější oříškovou chutí a pevnější strukturou.

Mouka bohatá na vitaminy skupiny B a vlákninu

Špaldová mouka obsahuje všechny části zrna špaldy, včetně otrub a klíčků, které mají vysoký obsah vlákniny, minerálních látek a vitaminů skupiny B. Vláknina pomáhá zpomalit trávení a vstřebávání, což podporuje snižovaní výkyvů hladiny cukru v krvi [1]. Použití celých zrn způsobuje to, že je mouka o něco tmavší než klasická hladká mouka. 

Čerstvá zrna z ekologického zemědělství

Zrna použitá k výrobě naší mouky pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Mouka je navíc sušená šetrně teplým vzduchem a nemele se do zásoby. Vyrábí se v malých šaržích pro maximální čerstvost.

Vilgain Špaldová mouka celozrnná BIO v bodech:

  • z celých zrn špaldy
  • velmi dobře stravitelná
  • čerstvá mouka vyráběná v malých šaržích
  • v BIO kvalitě z ekologického zemědělství
  • vysoký obsah vlákniny
  • vyšší obsah živin než běžná pšeničná mouka
  • dlouhá trvanlivost

[1] https://www.healthline.com/nutrition/what‑is‑spelt#TOC_TITLE_HDR_4

Ingredience

BIO celozrnná moukapšenice špaldy 100 %.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Kalorické tabulky

100 g
Energetická hodnota
1457 kJ / 344 kcal
Tuky
1,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Sacharidy
64,5 g
- z toho cukry
1,3 g
Vláknina
8,2 g
Bílkoviny
13,4 g
Sůl
0 g
Balení: 1000 g

Doporučení výrobce

  • Použijte na vaření a pečení. 
  • Kvůli vyššímu obsahu vlákniny doporučujeme s celozrnnou špaldovou moukou začínat postupně.
  • Nejprve nahradit celozrnnou špaldovou moukou 1/3 klasické mouky  a postupně poměr navyšovat.

Upozornění

  • Potravina.
  • Skladujte na suchém místě při teplotě do 25 °C.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Ič 29269555.

Oblíbené alternativy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inspiruj se recepty s tímto produktem

Mandlový banana bread

Mandlový banana bread

Domácí naan chléb

Domácí naan chléb

Fit langoše pečené v troubě

Fit langoše pečené v troubě

Zdravé banánové koblížky z horkovzdušné fritézy

Zdravé banánové koblížky z horkovzdušné fritézy

Mechový dort

Mechový dort

Související produkty

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Ostatní také nakoupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
5
19 hodnocení

Ještě jsem nevyzkousela

Výborná na pečení

Dotazy

Diskuze prozatím neobsahuje žádné příspěvky.