Nebudeme vám mazat med kolem pusy. Dnešní recept je o něco složitější než jen vysypat, zamíchat a upéct. Výsledek v podobě zdravější verze oblíbeného dortu z medových plátů proložených lahodným krémem však stojí za každou ušpiněnou metličku i zástěru od mouky. Pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 399 kcal
- 64 g sacharidů
- 10 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 8 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 150 g ovesných vloček
- 60 g vanilkového proteinu
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 1 čajová lžička skořice
- 5 lžic medu
- 2 vejce
- 50 g másla z vlašských ořechů
- 100 ml mléka
- 30 g vlašských ořechů
Postup
-
V míse společně smícháme sypké ingredience – špaldovou mouku, ovesné vločky, proteinový prášek, kypřicí prášek, perníkové koření a skořici. Přidáme med, vejce, máslo z vlašských ořechů a postupně přiléváme mléko tak, aby vzniklo vláčné a nedrolící se těsto.
-
Z těsta vyválíme placku o výšce cca 0,5 cm a podle šablony z ní vykrojíme 6 stejných plátů. Ty pak přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 10–15 minut.
-
Během pečení si připravíme náplň tak, že vyšleháme tvaroh společně s medem a skořicí. Dáme chladit do lednice.
-
Pláty necháme vychladnout. Jeden z nich potom rozmixujeme společně s vlašskými ořechy na jemno a vytvoříme posypku.
-
Jednotlivé pláty potíráme krémem a vrstvíme je na sebe. Zbylým krémem potřeme dort na povrchu i kolem dokola a rovnoměrně na něj naneseme posypku.
-
Zatneme zuby, aktivujeme veškerou silnou vůli a hotový medovník necháme přes noc odležet v lednici.
-
Při sdílení na Instagramu otagujeme hashtagem #aktinrecepty a označíme @aktincz