Wolfberry Kokosový cukr BIO

Wolfberry Kokosový cukr BIO - diskuze k produktu

Sladidla a dochucovadla

Wolfberry kokosový cukr BIO - nutričně hodnotný přírodní cukr s nízkým glykemickým indexem

Kokosový cukr BIO Wolfberry je 100% přírodní kokosový cukr Wolfberry vyrobený z nektaru vybraných květů palem Cocos nucifera. Nerafinovaný, zpracovaný v BIO kvalitě.

Wolfberry kokosový cukr se vyrábí ze sladké šťávy kokosových květů. Místní domorodci musí pro získání tohoto nektaru naříznout palmové okvětí a po sesbírání z této šťávy nechávají velmi pomalým zahříváním odpařit vodu. Výsledným produktem jsou světle hnědé až žlutohnědé krystalky kokosového cukru, které mají výbornou a plnou chuť s mírně karamelovým podtónem.

Toto sladidlo se v jihovýchodní Asii používá již tisíce let, ale do našeho “civilizovaného“ světa se dostalo teprve poměrně nedávno. Je to ideální náhražka rafinovaného, případně třtinového cukru, která se velmi dobře rozpouští a výborně se tedy hodí do všech nápojů – čajem počínaje, smoothie nápoji konče. Jeho vlastnosti ale oceníte i při přípravě zmrzlin, jogurtů, nebo dezertů, kterým dodá zajímavou chuť.

Filipínské ministerstvo zemědělství zveřejnilo informace, že kokosový cukr obsahuje poměrně velké spektrum živin. Nejvíce zastoupeno by v něm mělo být železo, zinek, vápník a draslík, dále pak polyfenoly a mastné kyseliny s krátkým řetězcem. Nejpozoruhodnější je ale informace ze stejného ministerstva, že kokosový cukr obsahuje inulin. Jedná se o vlákninu, která může zpomalovat absorpci glukózy a tím by se dalo vysvětlit jejich tvrzení, že kokosový cukr má glykemický index 35.

Wolfberry kokosový cukr bio v bodech:

  • zdravý cukr vyrobený z nektaru květů kokosové palmy
  • obsahuje velké spektrum mikroživin
  • obsahuje inulin, díky němuž má GI 35

Dotazy

Diskuze prozatím neobsahuje žádné příspěvky.