Wolfberry Špaldová mouka BIO

Wolfberry Špaldová mouka BIO
  • Fotografie 1

Wolfberry Špaldová mouka BIO

13 hodnocení
4.8 / 5 Dokonalý produkt
100 %
Doporučuje
13 z 13 uživatelů
top 5
v kategorii
5. nejprodávanější produkt v kategorii Mouky
7 tis.
zobrazení
Tolik uživatelů si produkt prohlíželo

Vysoce kvalitní mouka z pšenice špaldy v BIO kvalitě. Přirozeně oříšková chuť, přirozený obsah minerálních látek.

  Balení   Dostupnost Cena Počet kusů    
Wolfberry Špaldová mouka BIO 400 g
 
400 g
Skladem 4 ks   41
 

Wolfberry špaldová mouka BIO - tělu prospěšná jemná mouka mletá z celých zrn

Wolfberry BIO špaldová mouka dodá organismu celou řadu vitamínů, minerálů, bílkovin a vlákninu. Je lehce stravitelná a výborně se hodí výrobě chleba, zavářky do polévky nebo zahušťování.

Pšenice špalda (Triticum spelta L.) patří k nejstarším kulturním obilovinám, která se v prehistorické době pěstovala především na Blízkém východě. Špalda je velice lehce stravitelná, má oříškovou chuť a patří do skupiny pluchatých pšenic. Chleby s přídavkem špaldové mouky mají výraznou chlebovou vůni, velký objem, krásně popraskanou kůrku, perfektně chutnají a dlouho vydrží vláčné a čerstvé. Špalda navíc obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro organismus. Díky většímu podílu aleuronové vrstvy tak obsahuje pšenice špalda v průměru 16 % bílkovin, což je mnohem více, než u klasické pšenice.

Aminokyselinové složení je u klasické pšenice a špaldy téměř totožné, pouze obsah esenciálních aminokyselin je u špaldy vyšší. Špalda také obsahuje poměrně značné množství nenasycených mastných kyselin a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku se v ní pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je velmi vysoká. Konzumace špaldové mouky ale v některých případek alergii u celiaků vůbec nevyvolává, v každém případě je ale její konzumace nutná prodiskutovat s lékařem.

Špalda, díky tomu, že není šlechtěná, tak si zachovává svoje přirozené vlastnosti a má oříškovou chuť. Ve Wolfberry špaldové mouce najdete celou škálu minerálních látek, vitamínů a více než 12 % bílkovin. Je vyráběná ze zrn rostlin pěstovaných v BIO kvalitě na kontrolovaném ekologickém zemědělství. Výborně se hodí na pečení chleba a různého pečiva, ale i na přípravu zavářek do polévky nebo na zahušťování pokrmů.

Wolfberry špaldová mouka v bodech:

  • vysoce kvalitní mouka z pšenice špaldy
  • dodává pečivu výraznou vůni, chuť a velký objem
  • přirozeně oříšková chuť
  • obsahuje minerální látky
Balení: 400 g
  100 g
Energetická hodnota 1214 kJ / 290 kcal
Tuky 2 g
Sacharidy 55 g
Vláknina 4 g
Bílkoviny 12,5 g
Vápník 38 mg
Železo 4 mg
Draslík 385 mg
Sodík 8 mg

Ingredience:

Pšenice špalda. Země původu: Holandsko

Upozornění pro alergiky: Výrobek obsahuje lepek.

Upozornění:

  • Potravina.
  • Výrobek obsahuje na 100 g max. 11 g vody.
  • Produkt ekologického zemědělství v BIO kvalitě.
  • Skladujte v suchu a temnu.
  • Upozornění pro alergiky: Výrobek obsahuje lepek.

Související produkty

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostatní také nakoupili

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Recenze

Hodnocení celkem
4.8 / 5
13 hodnocení
Doporučuje
100 %
13 z 13 uživatelů