Rychlá svačina nebo večeře, co rozhodně neomrzí - přesně to jsou zapečená vejce s fetou! Rychlovka, která vašemu tělu dodá pořádnou dávku bílkovin, nezabere vám hromadu času přípravou a suroviny na ni budete mít z většiny doma. A opečený Vilgain sandwich bread k tomu? No prostě značka ideál!
Přidat navíc můžete cokoli, na co máte chuť. Tak pojďme na to! :)
1 porce obsahuje
- 546 kcal
- 2,8 g sacharidů
- 45,7 g tuků
- 30,8 g bílkovin
Na 1 porci
- 4 vejce
- 30 g sýru feta
- 10 g baby špenátu
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
Postup
-
Nejprve si omyjeme špenát a nakrájíme ho na menší kousky.
-
Do zapékací mísy rozklepneme vajíčka a následně zalijeme olivovým olejem, posypeme nakrájeným špenátem, fetou (nebo balkánským sýrem) a dle chuti přidáme sůl a pepř.
-
Dáme do trouby a pečeme cca 15 minut při 170 °C.
-
Podáváme s opečeným tousťákem.
Tak dobrou chuť!