Při horkých letních dnech má jen málokdo chuť na vepřo-knedlo-zedlo. Pokud se navíc snažíte zredukovat svou váhu, zeleninový salát s kuřecím masem je pro vás tou ideální volbou. Takovým obědem či večeří do sebe dostanete potřebnou porci zeleniny a přitom se díky kuřecímu masu i dobře najíte. Rozmanitostí surovin navíc doplníte bílkoviny, vlákninu i trochu tuků a sacharidů. „Dietním zabijákem“ takových salátů ale bývají majonézové dressingy. V našem receptu se můžete inspirovat zdravým obědem i dressingem.
Postup
-
Postup je velmi jednoduchý, pokud nakoupíte správné potraviny, už na přípravě nemáte co zkazit.
-
Omyjte a očistěte zeleninu. Papriku zbavte semínek, kedlubny slupky. Připravte si také kostku kvalitního sýra. Vše nakrájejte na kostičky.
-
Na kostičky nakrájejte i kuřecí maso, dochuťte solí, pepřem, popř. grilovacím kořením, sladkou paprikou či kari. Připravené maso orestujte na olivovém oleji, chvíli nechte také podusit.
-
Dresing připravte z bílého jogurtu, vymačkejte do něj část citronu (stačí 1/4), přidejte koření na salát (kvalitní bývají od Vitany nebo Podravky). Bylinky můžete dodat dle chuti. Někdo přidává také stroužek česneku, cukr, hořčici nebo sójovou omáčku. Pokud se však snažíte o dietní oběd, měli byste s takovými ingrediencemi šetřit.
-
Maso a nakrájenou zeleninu pečlivě promíchejte, můžete přidat i lžičku olivového oleje a trochu salátového koření. Na salát přidejte hotový dresing. Pokud máte salát jako hlavní jídlo, můžete si dopřát také opečený toust nebo celozrnnou housku.