Živina Vietnamské žluté kari
Živina Vietnamské žluté kari - autentická thajská omáčka ze žlutého kari připravená do 15 minut
Uvař si doma tuto asijskou klasiku a pochutnej si jako v pravé thajské restauraci. Díky omáčce Vietnamské žluté kari z čerstvých surovin si připravíš rychlou a fantastickou večeři bez extra námahy. Stačí přidat zeleninu, kokosové mléko na zjemnění, tofu či jiný protein, jasmínovou rýži a naše omáčka ti ovoní celou kuchyni. Dozdobit ji můžeš čerstvým chilli nebo lístky koriandru a vše máš do 15 minut hotovo.
Toto Vietnamské žluté kari vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Ten nyní slaví úspěch s asijskou kuchyní ve své restauraci PRU58 v pražských Holešovicích. K omáčkám je se Štěpánem natočená i série videí s recepty a tipy na vaření.
Živina Vietnamské žluté kari v bodech:
- z jedné sklenice uvaříte 4‑6 porcí vietnamského kari
- čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany
- vyrobené pouze z čerstvých surovin v Přerově
- příprava Vietnamského kari nezabere víc jak 15 minut
- jídlo jako z restaurace uvaříte doma za třetinovou cenu
100 g | |
Energetická hodnota | 837 kJ / 203 kcal |
Tuky | 1ž g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1,1 g |
Sacharidy | 12 g |
- z toho cukry | 6,6 g |
Bílkoviny | 1,2 g |
Sůl | 0,6 g |
Ingredience
Mrkev, olej řepkový, cibule žlutá, paprika žlutá, citrónová tráva, zázvor, palmový cukr, česnek, koriandr, voda, chilli papričky (< 1,5 %), koření (< 1 %), sůl jedlá, limetkový list.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, pšenice, celeru a hořčice.
Upozornění
- Potravina s cukrem.
- Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 14 dnů.