Palačinky milují všichni, bez vyjímek. Hodně lidi je má zaškatulkované jako ne úplně fit jídlo, to se dá možná říct o těch od babičky smažené na másle. Ale opak je pravdou, může to být perfektní jídlo. My pro vás máme skvělou verzi na tyhle zlaté palačinky. Jsou s trochou kurkumy, která působí protizánětlivě. A co je víc, ráj pro všechny bezlepkáře, protože palačinky jsou přirozeně bezlepkové!
1 porce obsahuje
- 78,1 kcal
- 10,4 g sacharidů
- 2,2 g tuků
- 3,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 ml mléka
- 90 g rýžové mouky
- 2 vejce
- 1 čajová lžička kurkumy
- sůl
- 1/2 čajové lžičky kokosového oleje
Postup
-
Vejce rozmícháme metličkou společně s mlékem. Poté přidáme i mouku, kurkumu a sůl. Vše rozmícháme do hladkého těsta, které dáme nejméně na 20 minut do lednice, aby mouka nabobtnala.
Mezitím si můžeme vyrobit nějakou skvělou náplň, třeba z tvarohu :)
-
Na pánvi rozehřejeme olej. Těsto před každou palačinkou promícháme, aby se mouka neusazovala na dně. Poté naběračkou či čímkoliv jiným dáváme těsto na rozehřátou pánev, několikrát s ní zakroužíme, aby se těsto dostalo do všech stran a opékáme z obou stran cca 2 minutky.
-
Palačinky podáváme nejlépe s nějakou bílkovinou, aby nás více zasytily, ideální bude je naplnit třeba tvarohem, který jsme ochutily nebo s vajíčkem.
Samozřejmě je můžeme podávat i s poctivou marmeládou plnou ovoce.
Dobrou chuť!