Ten, kdo má rád kremeše, ať se má na pozoru! Přinášíme ti mnohem zdravější a vychucenější verzi, kterou si můžeš dát bez výčitek k snídani, k svačině a nebo jen tak ke kávě.
1 porce obsahuje
- 207 kcal
- 20 g sacharidů
- 8 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 12 porcí
- 6 vajec
- 300 g ready to eat cizrny
- 60 g mandlového másla
- 20 g kokosové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 4 lžíce mléka
- 120 g třtinového cukru
- 2 špetky himalájské soli
- vanilkový puding
- 700 ml mléka
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 140 g třtinového cukru
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
-
Oddělíme si žloutek od bílku. K bílkům přidáme špetkou soli a vyšleháme tuhý sníh.
-
Cizrnu rozmixujeme ponorným mixerem se žloutky, cukrem, mandlovým máslem a mlékem. Přimíchat prosetou kokosovou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně zapracujeme sníh.
-
Těsto vylijeme na plech (cca 38 x 26,5 cm) vyložený pečícím papírem a potřeným trochou oleje a uhladíme. Těsto by mělo mít tloušťku přibližně 1 - 1,5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 min.
-
Po vychladnutí přeřízneme plát na 3 stejné části (popřípadě jen 2 půlky). Těsto je křehké, proto s ním pracujeme opatrně.
-
Uvaříme si pudink dle návodu na obale. Necháme vychladnout a občas promícháme. Po vychladnutí začneme postupně po lžících přidávat jemný tvaroh. Mícháme ruční metličkou.
-
Polovinu krému natřeme rovnoměrně na první část korpusu. Přikryjeme druhým kusem korpusu, na který naneseme druhou část krému. Nakonec jemně přitlačíme poslední plát korpusu a dáme ztuhnout do ledničky na min. 3 hodiny, nejlépe však přes noc. Nakonec ještě můžeme posypat moučkovým cukrem nebo my jsme použili trochu kokosové mouky.
Dobrou chuť.