Pomazánky jsou velmi vděčným jídlem. Během dne vám mohou posloužit jako snídaně na nastartování dne, zdravá dopolední či odpolední svačina, a nebo jako studená lehčí večeře. Tahle je navíc plná bílkovin, které lidem v jídelníčku často chybí. K pomazánce přidáme celozrnný žitný chléb, velkou porci zeleniny a zdravé jídlo je během pár minut na světě.
1 porce obsahuje
- 675 kcal
- 11 g sacharidů
- 30 g tuků
- 89 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 tuňáci ve vlastní šťávě
- 200 g sýru cottage
- 1 lžíce lučiny
- 2 vejce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 cibule
- sůl
- pepř
- žitný chléb
- pažitka
Postup
-
Nejprve si uvaříme vejce natvrdo. Jakmile se uvaří, dáme je zchladit pod studenou vodu, aby se nám lépe loupala.
-
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy společně s cottage sýrem, žervé a hořčicí. Z tuňáka slijeme šťávu a přidáme ho k ostatním surovinám. Nakonec přidáme i natvrdo uvařená vejce, která nakrájíme přes sítko na vejce nebo najemno nožem. Vše společně umixujeme ručním mixérem.
-
Nakonec pomazánku osolíme a opepříme. Podáváme s žitným chlebem a nasekanou pažitkou. Dle chuti zakápneme pomazánku citrónem. Nezapomeneme ani na zeleninu, kterou k namazanému chlebu přikusujeme.
Dobrou chuť!