Wolfberry Xantanová guma
Wolfberry Xantanová guma - pro přípravu bezlepkových pokrmů a dalších dobrot
Wolfberry Xantanová guma je prášek bez chuti a bez zápachu, který je získáván fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Xantanová guma působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor, je hydrofilní, dobře na sebe váže vodu a poslouží také jako náhrada lepku. Pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin, díky čemuž se pečivo méně drobí, lépe drží tvar a vydrží delší dobu vláčnější. Xantanovou gumu je možné použít nejen při klasickém pečení, ale také při přípravě pečiva v domácí pekárně. Využívá se také při přípravě dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, výrobě domácí šunky, zmrzliny, nebo nejrůznějších cukrovinek.
Wolfberry Xantanová guma v bodech:
- prášek bez chuti a bez zápachu
- získáván fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris
- působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor
- ideální náhrada lepku
- pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin
- pro klasické pečení, ale také přípravu pečiva v domácí pekárně
- využívá se také při přípravě dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, výrobě domácí šunky, zmrzliny, nebo cukrovinek
100 g | |
Energetická hodnota | 1317 kJ / 320 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 77 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 7 g |
Sůl | 3,5 g |
Ingredience
Xantanová guma (E415) 100 %.
Doporučení výrobce
- 1 - 2 g na 1 kg všech suchých přísad použitých k přípravě těsta.
Upozornění
- Potravina.
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Skladujte v suchu a temnu.