Vilgain Coffee Single Origin mletá BIO - light roast 100% arabica s aroma karamelu, medu a cukrové třtiny
Vilgain Káva mletá BIO je 100% arabica v BIO a single origin kvalitě, pražena v Itálii na způsob light roast, vhodná pro rychlou přípravu domácího espressa.
Kvalita single origin a její vliv na kvalitu kávy
Vilgain káva je zaštítěna kvalitou single origin což znamená, že je přesně známo, odkud káva pochází. Díky tomu víme, v jaké oblasti je káva pěstována, na jaké farmě, u kterého farmáře. Káva pochází z Peru, oblasti Quillabamba. Díky tomu také přesně víme, jaký chuťový profil bude káva mít, protože nebude smíchána z několika různých oblastí a farem, které jsou na různých místech s různými podmínkami pro pěstování a tím i rozdílnou výslednou chutí.
Sladká po karamelu a hnědém cukru, s jemnou aciditou i hořkostí a kakaovou dochutí
Po sběru a řádném sušení probíhá pražení v Itálii, které dodává kávě typickou chuť. Káva je pražena na způsob light roast, neboli jemné či světlé pražení. Díky této metodě jemného/světlého pražení má káva výrazné chuťové tóny a zároveň v ní nenajdeš nepříjemnou hořkost, která je zvýrazněna právě delší dobou pražení. V naší kávě jaké první ucítíš sladkost karamelu a hnědého cukru, která je doplněna o aroma muškátového oříšku, po ochutnání ucítíš med s nádechem cukrové třtiny. Jemná acidita (kyselost), která je způsobena jemným/světlým pražením je kombinací lehké citrusové a mléčné kyselosti. Dochuť, kterou ucítíš po vypití kávy v sobě nese bohatou chuť delikátního kakaa.
Vilgain Káva mletá BIO v bodech:
- mletá 100% arabica z Peru
- BIO kvalita a single origin
- jemně pražená v Itálii
- aroma karamelu a muškátového oříšku
- medová chuť nádechem cukrové třtiny
- vytrvalé kakao jako aftertaste