Tak tahle bábovka dokonale hodí na přelom podzimu a Vánoc, kdy pořád tak nějak váháme, jestli si udělat dýňovou polévku, anebo se rovnou pustit do vánočního pečení. Vláčná díky jablkům, vánočně provoněná perníkovým kořením... Tak ji pojď taky zkusit! :)
1 porce obsahuje
- 138 kcal
- 16 g sacharidů
- 5,5 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 18 porcí
- 300 g špaldové mouky
- 60 g vanilkového proteinu
- 1 balení kypřicího prášku
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 70 g xylitolu
- 60 g ghee
- 3 vejce
- 300 ml kefíru
- 2 jablka
- 500 ml mléka
- 1 balení perníkového pudinku
- xylitol
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
Ve velké míse smícháme všechny suché ingredience (mouku, vanilkový protein, kypřicí prášek do perníku, koření a xylitol).
-
Do sypké směsi přidáme rozpuštěné ghíčko, vejce, a kefír. Zpracujeme těsto, do kterého nakonec přimícháme nadrobno nakrájená jablka.
-
Formu na bábovku důkladně vymažeme ghíčkem, přelijeme do ní připravené těsto a pečeme v předehřáté troubě přibližně 60 minut, dokud bábovka nezezlátne.
-
Pudink uvaříme podle návodu a přelijeme jím lehce vychladlou bábovku. Dozdobíme oblíbeným ovocem nebo ořechy.
-
Než se do bábovky pustíme, nafotíme ji a nasdílíme na Instagram s označením @vilgainrecepty
Tak dobrou chuť!