Tahle bábovka hodí do nálady i toho nejmrzutějšího Grinche. Zásluhu na tom má vláčná textura v kombinaci s božskou vůní perníku a šťavnatými jablky.
1 porce obsahuje 1 kus bábovky
- 138 kcal
- 16 g sacharidů
- 5,5 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 18 porcí
- 300 g špaldové mouky
- 60 g vanilkového proteinu
- 1 balení kypřicího prášku
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 70 g práškového sladidla
- 60 g ghee
- 3 vejce
- 300 ml kefíru
- 2 jablka
- 500 ml mléka
- 1 balení perníkového pudinku
- Sladič
Postup
-
Troubu předehřejeme na 170 °C. -
Ve velké míse smícháme všechny suché ingredience (mouku, vanilkový protein, kypřicí prášek do perníku, koření a sladidlo).
-
Do sypké směsi přidáme rozpuštěné ghíčko, vejce, a kefír. Zpracujeme těsto, do kterého nakonec přimícháme nadrobno nakrájená jablka.
-
Formu na bábovku důkladně vymažeme ghíčkem a přelijeme do ní připravené těsto a pečeme v předehřáté troubě přibližně 60 minut, dokud bábovka nezezlátne.
-
Pudink uvaříme podle návodu a přelijeme jím lehce vychladlou bábovku.
-
Než se do bábovky pustíme, nafotíme ji a nasdílíme na Instagram s označením @aktinrecepty.
Tak dobrou chuť!
-
Než se do bábovky pustíme, nafotíme ji a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.