Perníková bábovka

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 11 měsíci
75 min.
Uložit recept
Perníková bábovka

Tahle bábovka hodí do nálady i toho nejmrzutějšího Grinche. Zásluhu na tom má vláčná textura v kombinaci s božskou vůní perníku a šťavnatými jablky.

1 porce obsahuje 1 kus bábovky

  • 138 kcal
  • 16 g sacharidů
  • 5,5 g tuků
  • 8 g bílkovin

Na 18 porcí

Na bábovku:
Na polevu:
  • 500 ml mléka
  • 1 balení perníkového pudinku
  • Sladič

Postup

  1. Perníková bábovka

    Troubu předehřejeme na 170 °C.

  2. Ve velké míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, vanilkový protein, kypřicí prášek do perníku, koření a sladidlo.

  3. Do sypké směsi přidáme rozpuštěné ghíčko, vejce, a kefír. Zpracujeme těsto, do kterého nakonec přimícháme nadrobno nakrájená jablka. 

    Perníková bábovka

  4. Formu nabábovku důkladně vymažeme ghíčkem a přelijeme do ní připravené těsto.

  5. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 60 minut, dokud bábovka nezezlátne.

  6. Pudink uvaříme podle návodu a přelijeme jím lehce vychladlou bábovku. 

  7. Než se do bábovky pustíme, nafotíme ji a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

    Perníková bábovka

    Perníková bábovka

    Perníková bábovka

    Perníková bábovka

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
28 Líbí se mi Uložit recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________