Cookies jsou extrémně vděčný dezert. Dají se připravit na nekonečné množství způsobů, dlouho vydrží a můžete si je vzít kamkoliv s sebou. My jsme tentokrát zatoužili po těchto voňavých a měkkých cookieskách s nádechem perníkového koření. Ideální jsou ke kávě nebo čaji.
1 porce obsahuje
- 155 kcal
- 15,8 g sacharidů
- 8,9 g tuků
- 3,7 g bílkovin
Na 13 porcí
- 120 g špaldové mouky
- 100 g ovesné mouky
- 25 g kakaa
- 1 čajová lžička perníkového koření
- skořice
- mletý zázvor
- muškátový oříšek
- 1 špetka soli
- 6 g kypřicího prášku
- 110 g másla
- 50 g medu
- 100 g práškového sladidla
- 15 g třtinové melasy
- 2 vejce
Postup
-
Do misky si prosejeme obě mouky a kakao, přisypeme kypřící prášek, perníkové koření, sůl a promícháme.
-
V druhé, větší misce si vyšleháme máslo se sladidlem, přidáme med, melasu, a nakonec i vejce. Promícháme. Postupně přimícháváme suchou směs. Vznikne nám husté, lepkavé těsto.
-
Lžící dávkujeme těsto na plech vyložený pečícím papírem. Velikost je na vás, my jsme dělali přibližně 50g cookies. Těsto lehce roztáhneme a mezi jednotlivými cookies necháme dostatek místa, jemně se totiž roztečou.
-
Pečeme přibližně 15 minut na 170 °C. Cookies zůstanou měkké i na druhý den.
Tak dobrou chuť!
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.