Měkké perníkové cookies s jemnou chutí kakaa

Kristína Močková
Kristína Močková před 2 měsíci
2 minuty čtení
Měkké perníkové cookies s jemnou chutí kakaa
18

Cookies jsou extrémně vděčný dezert. Dají se připravit na nekonečné množství způsobů, dlouho vydrží a můžete si je vzít kamkoliv s sebou. My jsme tentokrát zatoužili po těchto voňavých a měkkých cookieskách s nádechem perníkového koření. Ideální jsou ke kávě nebo čaji.  

Budeme potřebovat:

1569487114_a_3582.jpg

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 15 minut

1569487170_a_3582.jpg

Postup:

  1. Do misky si prosejeme obě mouky a kakao, přisypeme kypřící prášek, perníkové koření, sůl a promícháme. 
    1569487126_a_3582.jpg
  2. V druhé, větší misce si vyšleháme máslo se sladidlem, přidáme med, melasu a nakonec i vejce. Promícháme. Postupně přimícháváme suchou směs. Vznikne nám husté, lepkavé těsto. 
  3. Lžící dávkujeme těsto na plech vyložený pečícím papírem. Velikost je na vás, my jsme dělali přibližně 50g cookies. Těsto lehce roztáhneme a mezi jednotlivými cookies necháme dostatek místa, jemně se totiž roztečou.  
  4. Pečeme přibližně 15 minut na 170 stupňů. Cookies zůstanou měkké i na druhý den.  

Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

1569487156_a_3582.jpg

Ze směsi jsme udělali 13 ks. Jeden má přibližně: 

  • 45 g
  • 155 kcal
  • 8,9 g tuku
  • 15,8 g sacharidů
  • 3,7 g bílkovin
  • Další skvělé náměty, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťově vyladěné dobroty najdete pod odkazem na vyladěné recepty z Aktin kuchyně.
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku