Měkké perníkové cookies s jemnou chutí kakaa

Kristína Močková
Kristína Močková před 8 měsíci
30 min. 15 min. přípravy, 15 min. pečení
Měkké perníkové cookies s jemnou chutí kakaa

Cookies jsou extrémně vděčný dezert. Dají se připravit na nekonečné množství způsobů, dlouho vydrží a můžete si je vzít kamkoliv s sebou. My jsme tentokrát zatoužili po těchto voňavých a měkkých cookieskách s nádechem perníkového koření. Ideální jsou ke kávě nebo čaji. 

1 porce obsahuje Hmotnost jedné sušenky je cca 45 g

  • 155 kcal
  • 15,8 g sacharidů
  • 8,9 g tuků
  • 3,7 g bílkovin

Na 13 porcí

Postup

  1. Měkké perníkové cookies s jemnou chutí kakaa

    Do misky si prosejeme obě mouky a kakao, přisypeme kypřící prášek, perníkové koření, sůl a promícháme. Měkké perníkové cookies s jemnou chutí kakaa

  2. V druhé, větší misce si vyšleháme máslo se sladidlem, přidáme med, melasu, a nakonec i vejce. Promícháme. Postupně přimícháváme suchou směs. Vznikne nám husté, lepkavé těsto. 

  3. Lžící dávkujeme těsto na plech vyložený pečícím papírem. Velikost je na vás, my jsme dělali přibližně 50g cookies. Těsto lehce roztáhneme a mezi jednotlivými cookies necháme dostatek místa, jemně se totiž roztečou.  

  4. Pečeme přibližně 15 minut na 170 stupňů. Cookies zůstanou měkké i na druhý den.  Měkké perníkové cookies s jemnou chutí kakaa

  5. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

Aktin neon shaker
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________