Máš rád/a cookiesky, ale všechny jsou na tebe příliš sladké? Zkus ty naše s dvojitou čokoládou. Jsou super jednoduché na přípravu a taak dobré, že tě bude lákat sníst celý plech na posezení!
Tip: Pro nejlepší chuťový požitek doporučujeme podávat s mlékem a nejlépe ještě teplé z trouby.
1 porce obsahuje 1 cookie
- 200 kcal
- 21 g sacharidů
- 10 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 8 porcí
- 140 g ovesné mouky
- 20 g kakaa
- 50 g třtinového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 50 g lámané čokolády
- 50 g ghee
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 30 g čokoládového proteinu
Postup
-
-
Dej si předehřát troubu na 180 °C.
V misce si utři ghee s třtinovým cukrem a přidej lžíci mléka. Poté do směsi vyklepni vejce, přilij mléko a přidej nasekanou hořkou čokoládou.
-
Všechny sypké ingredience (ovesnou mouku, kakao, protein a kypřící prášek) smíchej v další misce.
-
Následně spoj obě směsi v tužší těsto a dle potřeby přisyp mouku nebo přilij mléko.
-
Na plech vyložený pečícím papírem dej 1 lžíci směsi a nijak netvaruj. Nechej tvar kuličky.
-
Dej péct do trouby cca na 8 - 10 min.
-
Úplně nejlepší jsou ještě teplé s hrnkem mléka.
Dobrou chuť!