





Jerky a sušené maso
Sušené maso je stále více oblíbenou svačinkou nejen u sportovců, ale u všech, kteří si rádi dopřejí rychlý a vydatný snack kdykoliv během dne. Těšit se můžeš na:
- zdroj bílkovin a energie,
- nízký obsah sacharidů a tuků,
- malé a kompaktní balení,
- dlouhou trvanlivost, a
- nulový obsah chemických konzervantů a barviv.
Dehydratované maso je v případě potřeby možné uvést do “původního stavu”, kdy jej stačí povařit ve vodě.
Druhy sušeného masa
V současné době je možné se setkat s nejrůznějšími druhy sušeného masa. Každý si tak může vybrat podle své chutí a osobních preferencí.
- Hovězí maso si drží dominantní postavení, jakožto jeden z nejlepších a nejchutnějších zdrojů bílkovin. Hovězí jerky kromě proteinů obsahují vydatnou porci zinku, selenu i dalších minerálních látek.
- Drůbeží maso je nejčastější alternativou hovězího masa. Vyrábí se ze všech druhů domácí drůbeže - krůty, kuřete, kachny a husy. Kuřecí a krůtí jerky obsahují menší množství tuku. Kachní a husí jerky jsou podstatně tučnější, což je dáno silnější a tučnější kůží.
- Rybí maso je populární jakožto zdravější náhrada tradičních sušených mas. Je bohaté na bílkovin a omega 3 mastné kyseliny, které pozitivně ovlivňují činnost srdce, zlepšují paměť a imunitu. Vyzkoušejte např. sušeného lososa od Speyside Smokehouse.
Mimo tyto druhy masa se můžete u jednotlivých výrobců setkat také s vepřovým, kančím, dančím, jelením, losím, ale i sobím sušeným masem.
Jaké jerky si vybrat?
Nabídka sušeného masa je opravdu široká. Je tedy pouze na rozhodnutí a chuti každého, zda vsadí na jistotu a dá přednost kvalitnímu hovězímu masu, nebo zvolí alternativu v podobě drůbežího, rybího nebo zcela jiného sušeného masa. Vyzkoušej naše Grass‑Fed Hovězí jerky BIO, Grass‑Fed Hovězí biltong nebo šťavnaté Jerky Bites. Kromě hovězího masa nabízíme také krůtí a dančí sušené maso.