Syrovátkové izoláty

Řazení
:
Výchozí
Proč syrovátkový izolát a jak si ho vybrat

Co je syrovátkový izolát?

Syrovátkový izolát (WPI - Whey protein isolate) je syrovátkový protein vznikající procesem mikrofiltrace s obsahem 85–95 % bílkovin. Vyznačuje se nízkým obsahem tuků a sacharidů v porovnání s koncentrátem. U hydrolyzátu záleží na vstupním proteinu.

Proč sáhnout po izolátu?

Díky svému složení představuje izolát nejčistší formu syrovátkového proteinu, přesto nepatří mezi příliš rozšířené proteiny. Mezi hlavní vlastnosti patří:

  • vysoký obsah bílkovin,
  • rychlé a bezproblémové trávení,
  • ideální jako do předsoutěžní diety - nezvyšují příjem tuků a sacharidů,
  • vysoká biologická hodnota bílkovin,
  • přirozený obsah BCAA.

Syrovátkové izoláty jsou obecně vhodným proteinovým doplňkem i pro jedince s laktózovou intolerancí, vždy však záleží na individuální citlivosti.

Způsob výroby a zbytkový vysoký obsah bílkovin jsou důvodem pro vyšší pořizovací cenu oproti koncentrátu. Nízký obsah sacharidů a tuků pak s sebou nese méně atraktivní chuť.