Syrovátkové izoláty
Neobsahuje
Nutriční hodnoty
Značka
Forma
Příchuť
Co je syrovátkový izolát?
Syrovátkový izolát (WPI - Whey protein isolate) je syrovátkový protein vznikající procesem mikrofiltrace s obsahem 85–95 % bílkovin. Vyznačuje se nízkým obsahem tuků a sacharidů v porovnání s koncentrátem. U hydrolyzátu záleží na vstupním proteinu.
Proč sáhnout po izolátu?
Díky svému složení představuje izolát nejčistší formu syrovátkového proteinu, přesto nepatří mezi příliš rozšířené proteiny. Mezi hlavní vlastnosti patří:
- vysoký obsah bílkovin,
- rychlé a bezproblémové trávení,
- ideální jako do předsoutěžní diety - nezvyšují příjem tuků a sacharidů,
- vysoká biologická hodnota bílkovin,
- přirozený obsah BCAA.
Syrovátkové izoláty jsou obecně vhodným proteinovým doplňkem i pro jedince s laktózovou intolerancí, vždy však záleží na individuální citlivosti.
Způsob výroby a zbytkový vysoký obsah bílkovin jsou důvodem pro vyšší pořizovací cenu oproti koncentrátu. Nízký obsah sacharidů a tuků pak s sebou nese méně atraktivní chuť.