Čokoláda

Produktů: 32
Řazení
:
Výchozí
Vilgain Čokopecičky
Vilgain Čokopecičky ⁠–⁠ kvalitní čokoláda z jižní ameriky, vysoký obsah kakaa, bez umělých aromat a leštících látek
Hořká čokoláda 250 g
435
299 Kč
(120 Kč / 100 g)
Vilgain Čokopecičky
Vilgain Čokopecičky ⁠–⁠ kvalitní čokoláda z jižní ameriky, vysoký obsah kakaa, bez umělých aromat a leštících látek
Hořká čokoláda 500 g
435
499 Kč
(100 Kč / 100 g)
Vilgain Čokoládové pecky bez přidaného cukru
Vilgain Čokoládové pecky bez přidaného cukru ⁠–⁠ slazené přírodním sladidlem, s intenzivní kakaovou chutí
Hořká čokoláda 250 g
148
299 Kč
(120 Kč / 100 g)
Vilgain Čokoládové pecky bez přidaného cukru
Vilgain Čokoládové pecky bez přidaného cukru ⁠–⁠ slazené přírodním sladidlem, s intenzivní kakaovou chutí
Bílá čokoláda 250 g
135
299 Kč
(120 Kč / 100 g)
Vybrat variantu
Vilgain Chocolate chunks
Vilgain Chocolate chunks ⁠–⁠ bez přidaného cukru, výběrové kakaové boby Criollo z Mexika
250 g
2 příchutě
119
199 Kč
(80 Kč / 100 g)
Vilgain Čokopecičky
Vilgain Čokopecičky ⁠–⁠ kvalitní čokoláda z jižní ameriky, vysoký obsah kakaa, bez umělých aromat a leštících látek
Mléčná čokoláda 250 g
50
299 Kč
(120 Kč / 100 g)
Vilgain Čokopecičky
Vilgain Čokopecičky ⁠–⁠ kvalitní čokoláda z jižní ameriky, vysoký obsah kakaa, bez umělých aromat a leštících látek
Bílá čokoláda 500 g
79
499 Kč
(100 Kč / 100 g)
Vilgain Horká čokoláda BIO
Vilgain Horká čokoláda BIO ⁠–⁠ z výběrových bobů pro bohatou kakaovou chuť a sametově jemnou konzistenci
Tmavá 70% 200 g
46
329 Kč
(165 Kč / 100 g)
Vilgain Horká čokoláda BIO
Vilgain Horká čokoláda BIO ⁠–⁠ z výběrových bobů pro bohatou kakaovou chuť a sametově jemnou konzistenci
Mléčná 200 g
30
329 Kč
(165 Kč / 100 g)
Vilgain Lámaná čokoláda
Vilgain Lámaná čokoláda ⁠–⁠ kvalitní "bean to bar čokoláda, vysoký podíl kakaové složky, bez sójového lecitinu, leštidel či aromat
80% tmavá čokoláda 250 g
54
349 Kč
(140 Kč / 100 g)
Vilgain Lámaná čokoláda
Vilgain Lámaná čokoláda ⁠–⁠ kvalitní "bean to bar čokoláda, vysoký podíl kakaové složky, bez sójového lecitinu, leštidel či aromat
45% mléčná čokoláda 250 g
8
349 Kč
(140 Kč / 100 g)
Vilgain Lámaná čokoláda
Vilgain Lámaná čokoláda ⁠–⁠ kvalitní "bean to bar čokoláda, vysoký podíl kakaové složky, bez sójového lecitinu, leštidel či aromat
39% bílá čokoláda 250 g
10
349 Kč
(140 Kč / 100 g)
Vilgain Tabulková čokoláda
Vilgain Tabulková čokoláda ⁠–⁠ kvalitní čokoláda ze single origin kakaových bobů, s vysokým poměrem kakaa, bez leštících látek a lecitinů
80% tmavá čokoláda 85 g
40
119 Kč
(140 Kč / 100 g)
Vilgain Tabulková čokoláda
Vilgain Tabulková čokoláda ⁠–⁠ kvalitní čokoláda ze single origin kakaových bobů, s vysokým poměrem kakaa, bez leštících látek a lecitinů
45% mléčná čokoláda 85 g
15
119 Kč
(140 Kč / 100 g)
Vilgain Tabulková čokoláda
Vilgain Tabulková čokoláda ⁠–⁠ kvalitní čokoláda ze single origin kakaových bobů, s vysokým poměrem kakaa, bez leštících látek a lecitinů
39% bílá čokoláda 85 g
12
119 Kč
(140 Kč / 100 g)
Vilgain Čokoládová tyčinka
Vilgain Čokoládová tyčinka ⁠–⁠ s vysokým obsahem kakaa, ze single origin kolumbijských bobů, sladká svačinka na cesty
Hořká čokoláda s lískovými oříšky 45 g
28
79 Kč
(176 Kč / 100 g)
Vilgain Čokoládová tyčinka
Vilgain Čokoládová tyčinka ⁠–⁠ s vysokým obsahem kakaa, ze single origin kolumbijských bobů, sladká svačinka na cesty
Bílá čokoláda 45 g
18
79 Kč
(176 Kč / 100 g)
Vilgain Čokoládová tyčinka
Vilgain Čokoládová tyčinka ⁠–⁠ s vysokým obsahem kakaa, ze single origin kolumbijských bobů, sladká svačinka na cesty
Mléčná a bílá čokoláda 45 g
34
79 Kč
(176 Kč / 100 g)
LifeLike Čokoláda hořká 70 %
LifeLike Čokoláda hořká 70 %
250 g
276
112 Kč
(45 Kč / 100 g)
Grizly Hořká čokoláda 70%
Grizly Hořká čokoláda 70%
500 g
60
269 Kč
(54 Kč / 100 g)
VIVANI Čokoláda BIO
VIVANI Čokoláda BIO
Hořká čokoláda 85% 100 g
23
84 Kč
(84 Kč / 100 g)
iChoc Vegan čokoláda BIO
iChoc Vegan čokoláda BIO
Bílá čokoláda/vanilka 80 g
48
64 Kč
(80 Kč / 100 g)
AJALA Tmavá čokoláda BIO
AJALA Tmavá čokoláda BIO
Mořská sůl 45 g
23
109 Kč
(242 Kč / 100 g)
AJALA Tmavá čokoláda
AJALA Tmavá čokoláda
Ekvádor 100 % 45 g
14
135 Kč
(300 Kč / 100 g)
AJALA Elixír horká čokoláda BIO
AJALA Elixír horká čokoláda BIO
250 g
33
389 Kč
(156 Kč / 100 g)
AJALA Tmavá čokoláda
AJALA Tmavá čokoláda
Ekvádor 70 % 45 g
1
135 Kč
(300 Kč / 100 g)
Vilgain Čokopecičky
Dočasně vyprodáno
Vilgain Čokopecičky ⁠–⁠ kvalitní čokoláda z jižní ameriky, vysoký obsah kakaa, bez umělých aromat a leštících látek
Bílá čokoláda 250 g
79
VIVANI Čokoláda BIO
Dočasně vyprodáno
VIVANI Čokoláda BIO
Hořká čokoláda 92%/kokosový cukr 80 g
38
AJALA Tmavá čokoláda
Dočasně vyprodáno
AJALA Tmavá čokoláda
Mák/višeň 45 g
15
AJALA Tmavá čokoláda
Dočasně vyprodáno
AJALA Tmavá čokoláda
Nugát 45 g
7
AJALA Tmavá čokoláda BIO
Dočasně vyprodáno
AJALA Tmavá čokoláda BIO
85 % kakao 45 g
12
AJALA Tmavá čokoláda
Dočasně vyprodáno
AJALA Tmavá čokoláda
Dezertína (pistácie/maliny) 45 g
30

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda

Základním ukazatelem kvality čokolády je její složení. Tak jako u jiných potravin, i zde platí pravidlo, že čím kratší složení, tím lepší. Základní složkou čokolády je kakaová hmota (označována také jako kakaové boby). Podle druhu čokolády je možné ve složení těch kvalitních nalézt také kakaové máslo, cukr (třtinový nebo kokosový) nebo přírodní vanilkové aroma. Mezi další ukazatele kvality se řadí označení:

  • single origin - kakaové boby pocházející z jedné pěstitelské oblasti zaručují jedinečnou a nezaměnitelnou chuť;
  • bean‑to‑bar - slouží k odlišení čokolád malých šarží od masově vyráběných produktů. Celý proces (sklizeň, fermentace, sušení, pražení…) probíhá u jednoho výrobce, díky čemuž je zaručena maximální kvalita. Je možné se setkat také s označením tree‑to‑bar.

Při výběru čokolády je naopak dobré se vyhnout přidaným tukům (kokosový, palmový, mléčný), aromatům, dochucovadlům či různým “výplním”.

Na obalu čokolád se často vyskytuje také spojení kakaová sušina. Tento termín označuje celkový obsah sušiny kakaové hmoty, másla či prášku v daném výrobku. O kvalitě čokolády však nemá jednoznačnou vypovídající hodnotu, všeobecně lze říci, že čím více, tím lépe.

Bílý povlak na čokoládě

Tzv. kvetoucí čokoláda je nejčastěji zapříčiněna nevhodným skladováním při vysokých teplotách či vlhkosti. Dochází tak k vysrážení obsaženého kakaového másla či cukru a vzniku bílého práškového povlaku na povrchu čokolády. Tato čokoláda však není nijak závadná a lze ji bez obav konzumovat. A jak se kvetoucí čokolády vyvarovat? Sněz ji ještě dřív, než “kvést” začne.

Druhy čokolády

V současné době je možné se setkat s nejrůznějšími druhy čokolád, které se liší podílem jednotlivých složek. Mezi tři základní druhy se řadí hořká, mléčná a bílá čokoláda:

  • hořká čokoláda obsahuje alespoň 35 % kakaové sušiny a 18 % kakaové hmoty. O kvalitě lze hovořit od 50 % obsahu. Vysokoprocentní hořké čokolády dostávají svému jménu, a k jejich pravidelné konzumaci se člověk většinou musí “projíst”;
  • mléčná čokoláda obsahuje kromě kakaových složek (alespoň 25 % obsahu) také sušené či kondenzované mléko;
  • bílá čokoláda je, na rozdíl od předchozích druhů, založená na kakaové hmotě, které musí obsahovat alespoň 20 %. Vyznačuje se také obsahem mléčné složky, které může být doplněna sladidly a dalšími složkami. Neobsahuje tudíž žádné kakao a s pravou čokoládou má společný pouze název.

V anglicky mluvících, ale i dalších zemích se často navíc rozlišuje tmavá (dark) a hořká (bitter) čokoláda. Rozdílem je opět obsah čokoládové sušiny, který u tmavé čokolády přesahuje 70 %. V českém prostředí se však tyto názvy běžně zaměňují.

Využití čokolády

Čokoláda je vysokokalorickou pochoutkou, kterou spousta lidí konzumuje jen tak jako (ne)zdravý pamlsek. O konzumaci čokolády v rozumném množství - díky obsahu vlákniny, antioxidantů, minerálních a dalších bioaktivních látek - lze hovořit jako o zdraví prospěšné, s prokazatelnými účinky na zdraví mozku, srdce či pokožky. Konzumace se však nesmí zvrhnout na tabulku denně.

Různé podoby čokolády však mají různá využití. Čokoládové pecičky se skvělé hodí do snídaňových kaší, tabulkovou či lámanou čokoládu využiješ při přípravě polev na dezerty, a pro přípravu horkého čokoládového nápoje máme nachystanou instantní směs. Na výběr je také veganská čokoláda, čokoláda bez přidaného cukru, bez laktózy, lepku či BIO. Tak po které sáhneš?

Zobrazit více Zobrazit méně