Kaseinové proteiny / noční proteiny

Produktů: 11
Řazení
:
Výchozí
Vilgain Micellar Casein Protein
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Bez příchutě 1000 g
699 Kč
(70 Kč / 100 g)
Vilgain Micellar Casein Protein
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Vanilka 1000 g
699 Kč
(70 Kč / 100 g)
Vilgain Micellar Casein Protein
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Jahoda 1000 g
23
699 Kč
(70 Kč / 100 g)
Vilgain Micellar Casein Protein
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Čokoláda 1000 g
27
699 Kč
(70 Kč / 100 g)
Prom-IN Essential Pure Micellar
1000 g
2 příchutě
155
829 Kč
(83 Kč / 100 g)
Weider Protein 80 Plus
Výhodná cena
Weider Protein 80 Plus
Vanilka 500 g
37
659 Kč
(132 Kč / 100 g)
Prom-IN Essential Pure Micellar
Výhodná cena
Doprava zdarma
Prom-IN Essential Pure Micellar
Čokoláda 2250 g
155
1 759 Kč
(78 Kč / 100 g)
Vilgain Micellar Casein Protein
Očekáváme za 4 dny
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Čokoláda 30 g
27
Vilgain Micellar Casein Protein
Dočasně vyprodáno
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Bez příchutě 30 g
Vilgain Micellar Casein Protein
Očekáváme za 4 dny
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Jahoda 30 g
23
Vilgain Micellar Casein Protein
Očekáváme za 4 dny
Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ pomalu vstřebatelný protein, hutná krémová konzistence, bez umělých aromat a sladidel
Vanilka 30 g
33

Kaseinový proteiny na noc

Kasein je hlavní bílkovina (asi 80 %) obsažená v kravském mléce. Zbylou část bílkovin tvoří syrovátka (asi 20 %), která je využívaná pro výrobu syrovátkového proteinu. Kasein se v mléce vyskytuje ve formě kulovitých struktur tzv. micelách

Díky této složité struktuře se kaseinové bílkoviny tráví delší dobu než např. bílkoviny syrovátkové a zajišťují tak pomalejší vzestup koncentrace aminokyselin v krevním řečišti. Nejedná se tak o vhodný proteinový doplněk po tréninku, stále je však dobrým zdrojem kvalitních bílkovin během dne a zejména ve večerních hodinách, odtud název noční protein.

Typy kaseinových proteinů

V závislosti na technologii použité při výrobě je možné se setkat s několika typy kaseinových proteinů, jejichž vlastnosti se částečně liší:

  • Kaseinát (vápenatý, sodný nebo draselný) vzniká denaturací, během níž ztrácí svoji původní strukturu. Kaseináty jsou proto považovány za méně kvalitní kaseinové proteiny, jelikož neobsahují původní bioaktivní proteinové frakce, a vyznačují se horší vstřebatelností a využitelností.
  • Micelární kasein platí za nejkvalitnější a nejlepší noční protein na trhu, který se vyrábí metodou CFM. Micelární kasein v kyselém prostředí žaludku “zrosolovatí” a po malých částech se dostává do trávicího traktu, díky čemuž je lépe vstřebatelný a využitelný.
  • Hydrolyzát kaseinu představuje ne příliš dostupnou, enzymaticky naštěpenou, variantu kaseinové bílkoviny umožňující maximální využitelnost. Menším negativem je lehce zkrácený čas trávení a vyšší cena. Pokud cílíte na rychlé vstřebávání, je vhodnější variantou protein syrovátkový.

Proč užívat noční proteiny

Kaseinové proteiny si své právoplatné místo mezi proteinovými doplňky vysloužily svými jedinečnými vlastnosti. Mezi hlavní výhody patří:

  • obsah bílkovin 70‑80 %,
  • dlouhý čas trávení (u 30 g jsou to cca 4 hodiny),
  • podpora regeneračních procesů,
  • podpora růstu svalové hmoty,
  • omezení katabolismu svalové hmoty.

Přestože se kaseinovým proteinům přezdívá noční, jejich užívání je možné i přes den, zejména pokud od momentu užití proteinu nebudeš delší dobu přijímat potravu obsahující bílkoviny, a chceš zamezit katabolismu svalové hmoty.

Narozdíl od syrovátkových proteinů, obsahují ty kaseinové menší množství aminokyseliny leucinu, které má nejvíce podporuje anabolický efekt. Absenci této aminokyseliny lze kompenzovat příjmem BCAA doplňků, případně smícháním se syrovátkovým proteinem. Tento problém částečně řeší vhodné vícesložkové proteiny.

Zobrazit více Zobrazit méně