Lyofilizované ovoce

Produktů: 51
Řazení
:
Výchozí

Ovoce sušené mrazem

Ovoce sušené mrazem, neboli lyofilizované ovoce, představuje stále oblíbenější alternativu ke klasickému sušenému ovoci, které si lze vyrobit i v domácích podmínkách. Lyofilizace představuje několikadenní proces vysoušení, během nějž ztratí ovoce až 95 % obsažené vody. Díky této maximálně šetrné metodě se lyofilizované ovoce vyznačuje:

  • maximálním obsahem vitaminů, minerálních látek a antioxidantů,
  • přirozenou strukturou, barvou a vůní,
  • delší trvanlivostí,
  • křupavostí,
  • možností částečné rehydratace.

Díky absenci tepelné úpravy spadá ovoce sušené mrazem mezi raw potraviny, a není jej třeba doslazovat či sířit.

Prášek z lyo ovoce lze navíc použít jako přírodní barvivo či aroma, do neochucených proteinů, smoothies nebo kaší. A pokud si chceš pochutnat o trochu víc, sáhni po lyofilizovaném ovoci v čokoládě.

Mohlo by tě také zajímat