Lyofilizované ovoce
Diety
Neobsahuje
Nutriční hodnoty
Značka
Ovoce sušené mrazem
Ovoce sušené mrazem, neboli lyofilizované ovoce, představuje stále oblíbenější alternativu ke klasickému sušenému ovoci, které si lze vyrobit i v domácích podmínkách. Lyofilizace představuje několikadenní proces vysoušení, během nějž ztratí ovoce až 95 % obsažené vody. Díky této maximálně šetrné metodě se lyofilizované ovoce vyznačuje:
- maximálním obsahem vitaminů, minerálních látek a antioxidantů,
- přirozenou strukturou, barvou a vůní,
- delší trvanlivostí,
- křupavostí,
- možností částečné rehydratace.
Díky absenci tepelné úpravy spadá ovoce sušené mrazem mezi raw potraviny, a není jej třeba doslazovat či sířit.
Prášek z lyo ovoce lze navíc použít jako přírodní barvivo či aroma, do neochucených proteinů, smoothies nebo kaší. A pokud si chceš pochutnat o trochu víc, sáhni po lyofilizovaném ovoci v čokoládě.