Ghí

Produktů: 10
Řazení
:
Výchozí
Vilgain Ghee ve spreji
Vilgain Ghee ve spreji ⁠–⁠ přepuštěné máslo s avokádovým olejem ve spreji, bez laktózy, s praktickým dávkovačem
200 ml
755
179 Kč
(89,50 Kč / 100 ml)
Sestavit balíček
-20 %
Oleje a omáčka ve spreji ⁠–⁠ výhodné balení olejů a omáčky ve sprejích, snadné dávkování, z prémiových ingrediencí
651 Kč
815 Kč
Vilgain Ghí
Vilgain Ghí ⁠–⁠ přepuštěné máslo vhodné na vaření a pečení z českého a slovenského mléka
330 ml
326
229 Kč
(69,39 Kč / 100 ml)
Vilgain Grass-fed Ghí BIO
Vilgain Grass-fed Ghí BIO ⁠–⁠ z mléka krav krmených trávou, 95–98 % čistota máselného tuku, vysoký bod zakouření
300 ml
76
279 Kč
(93 Kč / 100 ml)
Vilgain Ghí
Vilgain Ghí ⁠–⁠ přepuštěné máslo vhodné na vaření a pečení z českého a slovenského mléka
500 ml
326
329 Kč
(65,80 Kč / 100 ml)
Vilgain Ghí
Vilgain Ghí ⁠–⁠ přepuštěné máslo vhodné na vaření a pečení z českého a slovenského mléka
1 000 ml
326
629 Kč
(62,90 Kč / 100 ml)
Allnature Ghí
Allnature Ghí
450 ml
261
209 Kč
(46,44 Kč / 100 ml)
Allnature Ghí
Allnature Ghí
1 000 ml
261
379 Kč
(37,90 Kč / 100 ml)
Natural Jihlava GHÍ
Natural Jihlava GHÍ
400 g
436
209 Kč
(52,25 Kč / 100 g)
České Ghíčko Ghí
České Ghíčko Ghí
Natural 720 ml
210
409 Kč
(56,81 Kč / 100 ml)

Ghí máslo

Přepuštěné máslo zažívá díky narůstající oblibě indické kuchyně, odkud pochází pojmenování másla ghí, renesanci. Přesto se jedná o stejný produkt, který se v minulosti označoval také jako máslo pročištěné.

Máslo vs. ghí

Klasické máslo obsahuje kolem 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (cca 15 %), mléčná bílkovina a laktóza. Právě obsah vody, bílkoviny a laktózy způsobuje, že máslo nevydrží dlouhou dobu mimo lednici a má bod zakouření kolem 150 °C. Je tak nevhodné na smažení, protože při vyšších teplotách může docházet k přepalování a vzniku zdraví škodlivých látek.

Ghí představuje 100% máselný tuk, který se vyrábí postupným zahříváním másla, během kterého dochází k oddělování tuku od ostatních příměsí. Absence vody v přepuštěném másle snižuje riziko žluknutí másla a ghí tak lze skladovat v suchu při pokojové teplotě i několik měsíců. Teplota, při které dochází k přepalování, je u ghí kolem 250 °C, díky čemuž je vhodné do teplé i studené kuchyně.

Použití ghí másla

Ghí se nevyužívá pouze v indických pokrmech a jeho uplatnění je mnohem širší. Lze jej použít např. při restování zeleniny, přípravě jíšky, omaštění knedlíků či brambor, nebo při pečení. Je také vhodným tukem na smažení. Jídlům dodává slabě nasládlou a jemnou oříškovou chuť a vůni, která může i obyčejným jídlům dodat ten správný šmrnc.

Ghí je vhodné pro jedince s laktózovou intolerancí, vždy je však nutné pamatovat na vlastní citlivost - každému může vyhovovat něco jiného. Přepuštěné máslo je také přirozeně bezlepkové a vhodné pro celiaky.

Vyzkoušej naše Vilgain Ghí, které pochází z regionálních farem. Prémiovou kvalitu si můžeš vyzkoušet díky Vilgain Grass‑Fed Ghí, které ja navíc v BIO kvalitě.

Zobrazit více Zobrazit méně