Ghí

Produktů: 15
Řazení
:
Výchozí
Vilgain Ghee ve spreji
Vilgain Ghee ve spreji ⁠–⁠ přepuštěné máslo s avokádovým olejem ve spreji, bez laktózy, s praktickým dávkovačem
200 ml
149 Kč
(75 Kč / 100 ml)
Vilgain Oleje a omáčka ve spreji ⁠–⁠ výhodné balení olejů a omáčky ve sprejích, snadné dávkování, z prémiových ingrediencí
598 Kč
755 Kč
Vilgain Ghí
Vilgain Ghí ⁠–⁠ přepuštěné máslo vhodné na vaření a pečení z českého a slovenského mléka
330 ml
184
189 Kč
(57 Kč / 100 ml)
Vilgain Ghí
Vilgain Ghí ⁠–⁠ přepuštěné máslo vhodné na vaření a pečení z českého a slovenského mléka
1000 ml
184
459 Kč
(46 Kč / 100 ml)
Vilgain Čokoládová ghí pomazánka BIO
Vilgain Čokoládová ghí pomazánka BIO ⁠–⁠ super krémová a s vysokým obsahem kakaových bobů
250 g
159 Kč
(64 Kč / 100 g)
Vilgain Grass-fed Ghí BIO
Vilgain Grass-fed Ghí BIO ⁠–⁠ z mléka krav krmených trávou, 95–98 % čistota máselného tuku, vysoký bod zakouření
300 ml
279 Kč
(93 Kč / 100 ml)
Allnature Ghí
-5 %
Allnature Ghí
450 ml
156
189 Kč
199 Kč
(42 Kč / 100 ml)
Allnature Ghí
Allnature Ghí
1000 ml
156
379 Kč
(38 Kč / 100 ml)
České Ghíčko Ghí
České Ghíčko Ghí
Natural 720 ml
171
349 Kč
(48 Kč / 100 ml)
Natural Jihlava GHÍ
Natural Jihlava GHÍ
400 g
419
209 Kč
(52 Kč / 100 g)
České Ghíčko Ghí
Výhodná cena
České Ghíčko Ghí
Natural 340 ml
171
219 Kč
(64 Kč / 100 ml)
České Ghíčko Ghí
České Ghíčko Ghí
Natural 1000 ml
171
449 Kč
(45 Kč / 100 ml)
Wolfberry GHÍ
Wolfberry GHÍ
200 ml
120
120 Kč
(60 Kč / 100 ml)
Wolfberry GHÍ
Wolfberry GHÍ
400 ml
120
219 Kč
(55 Kč / 100 ml)
České Ghíčko Ghí BIO
České Ghíčko Ghí BIO
1000 ml
21
599 Kč
(60 Kč / 100 ml)

Co je přepuštěné máslo?

Přepuštěné máslo zažívá díky narůstající oblibě indické kuchyně, odkud pochází pojmenování másla ghí, renesanci. Přesto se jedná o stejný produkt, který se v minulosti označoval také jako máslo pročištěné.

Máslo vs. ghí

Klasické máslo obsahuje kolem 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (cca 15 %), mléčná bílkovina a laktóza. Právě obsah vody, bílkoviny a laktózy způsobuje, že máslo nevydrží dlouhou dobu mimo lednici a má bod zakouření kolem 150 °C. Je tak nevhodné na smažení, protože při vyšších teplotách může docházet k přepalování a vzniku zdraví škodlivých látek.

Ghí představuje 100% máselný tuk, který se vyrábí postupným zahříváním másla, během kterého dochází k oddělování tuku od ostatních příměsí. Absence vody v přepuštěném másle snižuje riziko žluknutí másla a ghí tak lze skladovat v suchu při pokojové teplotě i několik měsíců. Teplota, při které dochází k přepalování, je u ghí kolem 250 °C, díky čemuž je vhodné do teplé i studené kuchyně.

Použití přepuštěného másla

Ghí se nevyužívá pouze v indických pokrmech, jeho uplatnění je mnohem širší. Lze jej použít např. při restování zeleniny, přípravě jíšky, omaštění knedlíků či brambor, nebo při pečení. Je také vhodným tukem na smažení. Jídlům dodává slabě nasládlou a jemnou oříškovou chuť a vůni, která může i obyčejným jídlům dodat ten správný šmrnc.

Ghí je vhodné pro jedince s laktózovou intolerancí, vždy je však nutné pamatovat na vlastní citlivost - každému může vyhovovat něco jiného. Přepuštěné máslo je také přirozeně bezlepkové a vhodné pro celiaky.

Vyzkoušej naše Vilgain Ghí, které pochází z regionálních farem. Prémiovou kvalitu si můžeš vyzkoušet díky Vilgain Grass‑Fed Ghí, které ja navíc v BIO kvalitě. Gurmánský zážitek pak představuje kombinace přepuštěného másla a kakaa, kterou nabízíme v produktu Vilgain Čokoládová ghí pomazánka BIO.

Zobrazit více Zobrazit méně